EKSKLUZIVNO ZA PORTAL083! Potpredsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević: Srbija ne sme da stane, naša politika je politika budućnosti

Ekskluzivno za naš portal intervju je dao potpredsjednik Vlade,ministar odbrane Republike Srbije i predsjednik SNS gdin Miloš Vučević, sa osvrtom na neka najvažnija pitanja od nacionalnog značaja za Srbiju i Srbe uopšte.

Portal083: Politički gledano SNS je za kratko vrijeme uspio da Srbiju podigne ekonomski na noge, kako ste to uspjeli?

VUČEVIĆ: Radom, trudom, odricanjem, zalaganjem. Predsednik Vučić je osmislio model, udario temelje i pokazao put koji pratimo. Razvoj infrastrukture, ulaganje u ravnomeran razvoj cele Srbije, privlačenje investicija sa svih svetskih adresa. Odricanje je dalo rezultat. Srbija je danas dovoljno ekonomski snažna da pomogne svojim sunarodnicima ma gde oni živeli. Srbija je danas nezaobilazan faktor na Balkanu.

Miloš Vučević, foto/gov.rs

Portal083: šta se očekuje u budućnosti, koji su to projekti?

VUČEVIĆ: Nastavljamo sa izgradnjom brzih saobraćajnica, pruga, mostova. Srbija je danas premrežena putevima, od severa do juga i od istoka ka zapadu. Najbolji dani tek slede. Očekujemo novi investicioni ciklus, potpunu eliminaciju nezaposlenosti, još viši životni standard. Bićemo centar informacionih tehnologija, bićemo država u koju se vraća, iz koje se ne odlazi.

Portal083: Politika nesvrstanih predsjednika Vučića, politika koja istrajava na EU i na neuvođenju sankcija Rusiji, da li je to najbolji model za Srbiju?

VUČEVIĆ: Srbija je suverena država koja donosi odluke u skladu sa sopstvenim nacionalnim interesima. Mi ćemo nastaviti svoj evropski put i nećemo prekidati partnerstva sa drugim subjektima zbog toga. Naši suparnici nude Srbiji podaništvo i odustanak od legitimnih ciljeva ovog naroda. Mi nudimo kontinuitet borbe za srpske nacionalne interese.

Portal083: Kakav rezultat očekujete na izborima, ko su vaši ako se ukaže potreba za tim koalicioni partneri

VUČEVIĆ: Apsolutnu pobedu. Verujem da će birači masovno izaći na birališta i podržati politiku mira, stabilnosti, razvoja, ulaganja, rada, većih plata i penzija. Politiku Aleksandra Vučića. Srbija ne sme da se vraća nazad, Srbija ne može sebi dopustiti da propusti ovu šansu koja je teškom mukom kreirana.

Portal083: Kosovo i Metohija, šta se može očekivati i da li će doći do formiranja zajednice srpskih opština?

VUČEVIĆ: Mi ćemo i dalje razgovarati sa našim partnerima iz inostranstva kako bismo kandidovali teme koje su vitalne za srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji. Razgovaraćemo ma koliko to teško, a ponekad i mučno bilo, jer je naš prioritet očuvanje mira. Nisam optimista kada je o formiranju ZSO reč. Kurti će učiniti sve da pregovore minira i ZSO nikada ne formira, jer bi to bio akt koji bi on doživeo kao ličnu katastrofu i težak poraz.

PORTAL083

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

[…] je, u ekskluzivnom intervjuu za portal 083, kazao potpredsjednik Vlade Srbije i predsjednik Srpske napredne stranke (SNS), […]