Dps mora da se dogovori sam sa sobom

Predsjednik DPS-a Danijel Živković slavodobitno je konstatovao tokom nedavnog premijerskog sata da je koalicija „Za budućnost Crne Gore“ došla na politiku DPS-a.

Živković pod tom (antisrpskom) politkom podrazumijeva neupitnost članstva Crne Gore u zločinački NATO pakt, priznanja nezavisnosti lažne države Kosovo i navodnog genocida u Srebrenici.

Prema njegovom mišljenju koalicija ZBCG je potpisom sporazuma o forimiranju vlade i svojim djelovanjem mjesecima nakon toga izdala svoje ideološke poglede i prešla na politiku koju je više od dvije i po decenije sprovodio Milo Đukanović.

Međutim, svega pet dana kasnije njegov kolega Nikola Rakočević tvrdi sasvim suprotno. On se požalio danas da poslanici ZBCG-a sabotiraju članstvo Crne Gore u NATO pakt.

Njemu je danas bilo krivo što oni nisu glasali za slanje pripadnika Vojske Crne Gore u NATO pomorsku operaciju “Sea Guardian”. On je poručio da se na taj način krši sporazum parlamentarne većine o formiranju vlasti i to u dijelu koji se tiče poštovanja preuzetih međunarodnih obaveza Crne Gore.

– Ovim činom pokazali su svoj odnos prema članstvu Crne Gore u NATO savezu i obavezama koje iz toga proističu. Takođe, još jednom je prekršena obaveza iz Sporazuma parlamentarne većine o formiranju vlasti koja se tiče poštovanja preuzetih međunarodnih obaveza Crne Gore iz partnerstva sa NATO savezom, tako da se taj dokument može smatrati mrtvim slovom na papiru. Skrećemo pažnju domaćoj javnosti i međunarodnim partnerima, da se antievropski i anti NATO stav nalazi u središtu parlamentarne većine čije stubove podržava proruski Demokratski front. Anti NATO stav potvrdio je, po ko zna koji put, sam Andrija Mandić, kada je nedavno spontano priznao da se zalaže za isčlanjenje Crne Gore iz NATO. Prošli smo razne faze destabilizacije države od istih onih koji sada čine parlamentarnu većinu, da bismo postali dio najmoćnijeg vojnog saveza. Upravo zato skrećemo pažnju na pokušaj proruskih elemenata u vlasti da članstvo Crne Gore u NATO sabotiraju i predstave Crnu Goru kao nekredibilnu državu koja ne izvršava svoje obaveze i posljedično ne zaslužuje da bude dio te organizacije“, poručio je Rakočević.

Dok jedan Milov naslednik Mandiću spočitava da je potpisivanjem postizbornog sporazuma i podrškom vladi Milojka Spajića, izdao svoju ideologiju (koju oni karakterišu četničkom) i birače, drugi pak optužuje predsjednika parlamenta da je Putinov saučesnik koji ulaže napore da odvuče Crnu Goru iz zagraljaja NATO pakta.

Jedno sa drugim ne ide, zato se gospodo iz zbunjenog DPS- a presaberite i odlučite se da li je Andrija Mandić izdao svoju ideologiju na isti način na koji je to uradio vaš šef 1997. godine.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare