Malo smijeha! Ivan Vuković se žali na regularnost izbora! (Video)

Ražalovani gradonačelnik Podgorice i poslanik DPS-a Ivan Vuković kazao je jednu frapantnu stvar gostujući kod glavnog novinarskog propagandiste DPS-a Darka Šukovića. Vuković se, vjerovali ili ne, žali na izborni inženjering!

Vuković je između ostalog i priznao

„Da vas podsjetim, referendum 2006., iako je razlika između dva bloka bila skoro 50.000 glasova je odlučen sa nešto više od 2.000 glasova. To je bilo ono 0.5%. Ishod izbora u Crnoj Gori odlučuje nekoliko stotina glasova“, kazao je Vuković.

On se osvrnuo na zahtjeve NSD-a i DNP-a o dvojnom državljanstvu sa Srbijom i kazao da će se legalizovati praksa „uvoženja glasova“ tvrdeći da će sve uraditi da se to ne dogodi.

Vuković očito smatra da su građani Crne Gore živjeli ispod kamena tokom njihove tridesetogodišnje vladavine i da nisu primjećivali da je upravo na taj način Demokratska partija socijalista osvajala izbore. Tadašnja opozicija konstantno je DPS optuživala za izborne krađe, da dolazi dijaspora da glasa koja već duži niz godina ne živi u Crnoj Gori već u zemljama Evrope i svijeta, kao i da upravo ljudi iz regiona dolaze da glasaju. Međutim, to je bilo onemogućeno Srbima iz Crne Gore koji žive u Beogradu, iako vuku porijeklo iz Crne Gore što predstavlja rasnu diskriminaciju zarad političkih ciljeva, od kojih je svakako jedan – nezavisna Crna Gora.

„Iskustva iz regiona su pokazala da ta praksa koja već postoji, potpuno nelegalno, zapravo ruši demokratski poredak nekoliko zemalja u regionu. Naši međunarodni partneri se danas bave tim pitanjem, izbornog inžinjeringa i izbornih turista, koji istovremeno mogu glasati u Bosni, Srbiji i Crnoj Gori i direktno utiču na izborne procese“, kazao je Vuković između ostalog, očito ne vidjevši izborni turizam u Šavniku koji sprovodi upravo njegova partija

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Vuloviću, svima je jasno da ste takozvani referendum vi pokrali i nalon toga napravili nečuveno pravno nasilje nad svojim gradjanima koji su sticajem životnih okolnosti živjeli u bratskoj Srbiji! Da imaš imalo časti, makar bi ćutao, a ne se ovako javno brukaš pred narodom!