Vučurović: DPS je stvorio kavački i škaljarski klan!

Izbora u Crnoj Gori neće biti naredne tri godine, jer je Vlada stabilna, a biće još stabilnija poslije rekonstrukcije Vlade iliti proširenja, smatra poslanik Nove srpske demokratije (NSD) Jovan Vučurović.

“Nadam se da će se rekonstrukcija Vlade desiti vrlo brzo. Želio bih da dam ekskluzivu, ali ne mogu. Ipak je sve to zapisano u sporazumu. To će biti prije nego što iko očekuje. Vlada će uz članove iz NSD i DNP dobiti na kvalitetu i stabilnosti, a to je neophodno Crnoj Gori. Politička situacija je trenutno mnogo turbulentna, ali mislim da će se desiti upravo ono što niko nije očekivao: NSD i Koalicija “Za budućnost Crne Gore” uvešće Crnu Goru u Evropsku uniju”, poručio je Vučurović u emisiji “Klub A plus”.

Vučurović nije odgovorio na pitanje voditeljke da li će u rekonstruisanoj Vladi biti članova Bošnjačke stranke.

“To je već pitanje za premijera Milojka Spajića. Svaki eventualni ulazak drugih stranaka u Vladu mora se dogovoriti. Sve to mora biti bazirano na sporazumu i dogovoru”, rekao je Vučurović.

Medijski koncern preuzeo kontrolu nad Milatovićem

Vučurović je, gostujući na A plus televiziji komentarisao i predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, za kog je kazao da se ponaša kao funkcioner DPS-a, a da je “jedan medijski koncern preuzeo kontrolu nad njim”.

Komentarišući otkazivanje posjete predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela, Vučurović tvrdi da nije primijetio, niti je igdje čuo da je Mišel otkazao posjetu zbog rezolucije o Jasenovcu.

“Sumnjam da je Mišel bio protiv Rezolucije. Nema razloga da vjerujem Milatoviću. On je sebe zadnjih pet dana pozicionirao kao funkcionera DPS-a. On samo misli da zastupa građane, ali može se raspisati i referendum, pa neka se građani izjasne da li podržavaju rezoluciju ili ne. Vidjelo bi se jasno da podržavaju, a to se prelilo i na Skupštinu. Poslanici su je izglasali. Zaista mi nije jasno zašto je Milatović bio protiv Rezolucije”, kazao je Vučurović.

Vučurović tvrdi da je “jedan medijski koncern preuzeo kontrolu nad Milatovićem”.

“Milatović je neiskusan političar. Treba da se otrgne od toga i treba da zna da su svi politički propali koji su se vezali za taj koncern”, poručio je Vučurović.

Mandić se u Skupštini ponaša najkonstruktivnije

Komentarišući aktuelnosti iz Skupštine, Vučurović je kazao da su u parlamentu svi upali u nepotrebni koloplet događaja.

Ipak, kako kaže, uprkos svemu, premijerski sat se mora održati. Smatra i da se šef parlamenta Andrija Mandić ponaša najkonstruktivnije.

“Donosi odlične odluke u turbulentnim vremenima. Upali smo u nepotrebni koloplet, a Spajić se mora pojaviti pred poslanicima”, smatra Vučurović.

Govoreći o DPS-ovoj blokadi sjednice, Vučurović je kazao da je “tragikomično gledati DPS kako protestuje i zalaže se za slobodu”.

“Sve to djeluje malo smiješno, jer je to politička organizacija koja je bila političko krilo kriminalnih organizacija i koja je stvarala klanove po Crnoj Gori. Zbog njih nije bilo slobode medija, a kriminal je bujao u državi. Ta partija je, nažalost, i dalje potentna, a trebalo bi u krajnjem slučaju da je zabranjena. Struktura bivšeg režima je ostala netaknuta i nije se snažno udarilo u glavu sistema”, tvrdi Vučurović.

“Marković je politička prošlost”

Upitan da prokomentariše novu partiju bivšeg premijera i bivšeg funkcionera DPS-a Duška Markovića, Vučurović je kazao da je Marković politička prošlost.

“Nadam se da će tako i proći na izborima. Dobro je samo da se u ovom slučaju rascjepka DPS. Tu jesu diošle mlade snage, ali ideologija je ostala stara”, zaključio je Vučurović.

(aplusme.me)

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare