КОВАЧЕВИЋ И ВУЧУРОВИЋ: ИНТЕНЗИВНИЈА ПОДРШКА КОРИСНИЦИМА ДНЕВНОГ ЦЕНТРА

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић уприличио је пријем за чланове Одбора за људска права и слободе Скупштине Црне Горе на челу са његовим предсједником Јованом Вучуровићем.

Саговорници су разговарали о заједничким активностима које ће у наредном периоду побољшати рад Дневног центра за дјецу са сметњама у развоју и особе са инвалидитетом.

Предсједник Ковачевић је упознао Вучуровића и његове сараднике са континуираном подршком и донацијама које је Општина Никшић пружала Дневном центру.

Вучуровић је истакао да чланови Одбора обилазе све дневне центре у Црној Гори како би се упознали са њиховим активностима и дали им препоруке за унапређење услуга својим корисницима.

Поред предсједника Ковачевића, састанку je присуствоваo шеф кабинета предсједника Марко Перућица.

У делегацији Одбора за људска права и слободе, поред предсједника Вучуровића, били су: члан Анђела Војиновић, секретарка Слава Бурић и самостална савјетница I Соња Јокић.

Након састанка чланови Одбора за људска права и слободе, заједно са предсједником Ковачевићем и његовим сарадницима, обићи ће Дневни центар за дјецу с сметњама у развоју и особе са инвалидитетом и локацију у Озринићима гдје је планирана изградња Центра за аутизам.

Посјета је организована ради информисања представника Одбора о раду и сервисима који се пружају дјеци са сметњама у развоју, као посебно рањивој популацији уочи Пете сједнице Одбора, заказане за 21. фебруар 2024. године на којој ће бити одржано Контролно саслушање представника надлежних институција у циљу информисања о активностима предузетим на реализацији Закључака Скупштине Црне Горе који се односе на рад дневних центара за дјецу и младе са сметњама у развоју, објављених у „Службеном листу Црне Горе“, број 84/22.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare