Crna Gora ispala, Italija na svetskom prvenstvu u rukometu!

Crna Gora je i u revanšu braža izgubila od Italije (34:32), čime je kompletirala loš nastup i zasluženo je ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Italijani, s druge strane, idu na prvo veliko takmičenje još od 1998. kada su učestvovali na šampionatu Evrope.

A šta misle navijači o svemu govori to što su po završetku meča zapjevali: „Šola, odlazi“. Jasan je to znak i za legendarnog hrvatskog golmana, ali i za Rukometni savez Crne Gore.

Pola podnio ostavku

Očekivana i jedina logična odluka – Vlado Šola je podnio ostavku nakon najvećeg debakla u istoriji crnogorskog rukometa.

Hrvat je odiseju na klupi „lavova“ završio sa dvije pobjede i čak sedam poraza, od kojih je tri doživio u „Morači“, koju niko prije njegove ere nije osvojio.

„Azuri“ su nakon 32:26 u Konversanu slavili 34:32 i danas u Podgorici i izborili plasman na Svjetsko prvenstvo, što će im biti prvi nastup na velikim takmičenjima od 1998. godine, kada su bili domaćini EHF Eura.

„Igračima čestitam, preuzimam odgovornost za sve… Sve što je bilo loše kriv sam ja. Podnosim odmah ostavku, žao mi je ako sa razočarao rukometni svijet u Crnoj Gori“, rekao je Šola na presu nakon meča.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare