Zogović: SKY prepiske najbolje pokazuju karakter vladavine Đukanovića

Izborom članova Sudskog savjeta dodatno će se utvrditi i praktično pokazati evropski karakter parlamentarne većine, smatra poslanik u Skupštini Crne Gore i predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Milun Zogović (DNP).

Zogović je poručio za Portal RTCG da je na evropskom putu bitna i podrška parlamentarne opozicije.„Na taj način svi potvrđujemo svoja EU opredjeljenja“, naveo je Zogović.

Izvještaj EK precizno notirao stanje u našem pravosuđu

Podsjetio je da je Odbor za politički sistem u skladu sa Ustavnim, zakonskim i poslovničkim ovlašćenjima sproveo proceduru i za izbor VDT-a i za izbor tri člana Sudskog savjeta.„Završnu riječ daće Plenum. Sva tri kandidata za člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika koje bira Skupština su na Odboru za politički sistem dobili dvotrećinsku podršku, tako da su to pokazatelji koji daju prostor optimizmu da će se i na sjednici Skupštine potvrditi odluka sa odbora. Kada je u pitanju kandidat Tužilačkog savjeta za VDT-a procedura ne predvidja da se matični Odbor o njemu izjašnjava tako da ćemo nakon glasanja u Skupštini vidjeti da li je nivo podrške dovoljan za izbor u prvom krugu“, kazao je Zogović.

Govoreći o izveštaju Evropske komisije, Zogović je kazao da je isti hirurški precizno notirao stanje u našem pravosuđu.„Zatvaranje svih privremenih merila za sva poglavlja na putu pridruženja EU upravo su uslovljena mjerljivim rezultatima iz poglavlja 23 i 24. Izborom nedostajućeg sudije Ustavnog suda napravljen je značajan korak u pravcu pomjeranja sa mrtve tačke dok će se izborom članova Sudskog savjeta dodatno utvrditi i praktično pokazati evropski karakter poarlamentarne većine“, rekao je Zogović.

Medeničine prepiske sa Skaj aplikacije produkt Đukanovićeve politike

Dotakavši se teme oko prepiske sa Skaj aplikacije, u kojima je uključena i bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, Zogović je kazao da su godinama upozoravali na alarmantno stanje u crnogorskom sudstvu.„Nije izostajala kontraargumentacija temeljena na odbrani države od nepostojećih neprijatelja. Ta nakaradna postavka je služila i za umirivanje savjesti, lažni patriotizam je bio „ponjava“ ispod koje uništavan sustem i pljačkana država“, poručio je Zogović.

Prema njegovim riječima, samo onima koji nisu željeli da vide i čuju bilo potrebna i dodatna potvrda sa Skaj aplikacije i razne prepiske u okviru organizovane kriminalne grupe.

„Onima koji ne žele da vide ni najnovije informacije ne pojačavaju dioptriju i ne samo to, nego, bi i druge da učine slijepim kod očiju kako bi našli opravdanje za nepočinstva i pljačku države koja je jednostavno bila ustanovljeni model ponašanja. Medenica je samo jedan primjer tog i takvog modela ponašanja i životnog stila. Čisti produkt politike i načina vladanja Mila Đukanovića“, zaključio je Zogović.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare