Živković poručio Spajiću da sprovodi politiku DPS-a

Lider DPS-a Danijel Živković kazao je da je Spajić u potpunosti preuzeo politiku DPS-a.

„Vlast na čelu sa DPS-om je uradila najbolje stvari u spoljnoj politici. Priznali smo Kosovo i ušli u NATO savez: NSD i DNP su se oštro protivili tome. Sada oni podržavaju vašu vladu pa se postavlja pitanje kako će vas podržavati kada glasate u Savjetu Evrope za prijem Kosova i Rezoluciju o Srebrenici“, pitao je Živković.

On dodaje da ima mišljenje da on nastavlja sa svojim spoljnopolitičkim kursom.

Premijer Milojko Spajić odgovorio je predsjedniku DPS-a i kazao da od 2006. DPS vodi proevropsku politiku, ali se pita šta je DPS bio prije toga.

„DPS je prvi bio partner Jedinstvene Rusije. Imali ste i situaciju zajedničke države da su Crnogorci bili ugroženi a da ih Rusija spašava. Od 2006. godine – koga podržavaju Rusi? Podržavaju ugrožene Srbe. Možemo li svi da vidimo taj patern? Ne treba nam niko sa strane da nas podržava. Ajmo svi da se dogovrimo“, kazao je Spajić.

Dodaje da maligni uticaj mora da nestane i da Evropa želi recept na čitavom Balkanu. Optužuje DPS da su imali dobre odnose samo sa BiH i Kosovom*, ali da nisu to imali sa Srbijom.

„U Kotoru će nam doći čitav region. Zato djelujemo pomiriteljski, bez velikih najava. Naša državna politka je jasna – i prema Srebrenici i prema Kosovu*. Ali mi ne želimo da bodemo prst u oko nikome. Zato je Crna Gora, iako je mala – velika zemlja. I istorijski ali i po djelima koja trenutno radi“, kazao je Spajić.

Lider DPS-a Danijel Živković kazao je da PES sprovodi politiku DPS-a a da je DF zbog fotelja pristao na njihovu politiku.

„Priznali su Kosovo, odrekli su se Rusije“, kazao je Živković.

Podsjetio je i na izjave srpskih političara da će izdati ako glasa za Rezoluciju.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ovi dps-ovci su definitivno nepopravljivi.