Vučićeva poruka Zapadu: Mrš lažovi!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podsjetio je da je na ovaj dan potpisan Briselski sporazum koji nije sproveden i upitao kako onda možemo da imamo poverenje u bilo koga.

„Jedanaest godina pravdanja i nerada i neispunjavanja onoga što su potpisali Beograd i Priština, ali i Brisel i EU. Jedanaest godina brutalnih laži i jedanaest godina gdje suština nije sprovedena, a to je formiranje Zajednice srpskih opština“, rekao je Vučić.

„Pretuku Stefanovića u Zubinom Potoku, nijedno saopštenje, uhapse ranjenog Sofronijevića… Sram vas bilo, lažovi jedni“, upotrijebio je Vučić teške riječi.

Podsjetio je na burne reakcije kada je Srbija uhapsila više osoba na prelazu sa Kosovom i Metohijom, od čega je jedan bio pripadnik OVK.

„To je najveći problem na svijetu. Sa tim licemjerjem, odvratnim pristupom ćemo morati da se naviknemo, to se očigledno neće promijeniti. Naše je da snažimo, jačamo, brinemo o Ekspu, infrastrukturnim projektima, ali i o snaženju naše armije“, kazao je Vučić.

Na pitanje o komandantu Kfora koji je prisustvovao vojnoj vježbi Vučić je rekao da je veoma važno da bio prisutan i napomenuo da Srbija sa njim ima korektnu saradnju.

„To su vojnici koji svoj posao obavljaju profesionalno, a ono što rade političari, to je bezobrazluk posebne vrste“, rekao je Vučić.

Govoreći o odnosu grčke političarke Dore Bakojani koja je bila izvjestilac Savjeta Evrope po pitanju članstva tzv. Kosova, Vučić je rekao da misli da je sramota što je uradila.

On je podsjetio da je najprije trebalo da se vide dok je pisala izvještaj, ali se od toga odustalo. Potom je trebalo da se čuju konferencijski putem video linka, ali su rekli da to nije moguće zbog zdravstvenog stanja Bakojanijeve.

„Čak ni osnovna obaveza razgovara sa Srbijom nije ispunjena. Ništa novo“, rekao je Vučić.

Govoreći o moralnim pridikama iz Bosne i Hercegovine rekao je da je to zajednički imenitelj svih koji pridikuju Srbiji.

(RT Balkan)

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

VUČIĆ JE VELEIZDAJNIK . Njegovo preuzimanje vlasti, potpomognuto tim istim “ zapadom “ , samo je dio “ PETOOKTOBARSKOG PUČA “ , u kojem je maknut Milošević i nestala Drzava Srbija , a instalirani veleizdajnici. Sve šta su od Vučića trazili, u vezi KiM , dobili su. Samo nedostaje i formalno priznanje, a ukoliko ne maknemo veleizdajnika, i to će dobiti. Njemu treba 11 godina da shvati da ga LAZU ?? Nije istina. Ni Vučić ne moze biti toliko glup. On je njihov igrač …KVISLING,
PETOKOLONAŠ , VELEIZDAJNIK. Za sve smo ipak mi svi ( NAROD ) krivi. Sve vidimo, razumijemo , ali ništa ne činimo !!