Vučić: Vijesti su antisrpski medij!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da njega i delegaciju Srbije u Njujorku očekuje velika borba i da će se suprostaviti namjerama.

Generalna skupština UN na kojoj će se raspravljati o rezoluciji o Srebrenici zakazana je za četvrtak 23. maj. Srpski predsjednik ujutru u sedam sati leti za Njujork i vraća se u petak u Beograd.

– Četiri, pet dana provešću u Njujorku. Imaću mnogo sastanaka, a u četvrtak ćemo da se borimo. Rekao sam ljudima u delegaciji, ako niste spremni da se borite, neka ne idu, a ako su spremni neka pođu. Ujutru ćemo se naći sa predstavnicima Srba iz regiona u hramu Svetog Save. Izreće nam besjedu i reći. Garantujem vam da ćemo da se borimo. Znam kolika je sila koja nam prijeti, znam koliko su veliki i snažni, ali jedino u šta sam siguran je da ćemo dati sve od sebe i suprotstavićemo se jače nego što misle – rekao je Vučić.

On je rekao da je Crna Gora priznala Kosovo.

– U tome učestvuju ljudi iz Srbije, regionalne platforme za rušenje Srbije su uvijek postojale. „Vijesti“ su antisrpski medij, ja sam ponosan kada sam negativno predstavljen na njihovim naslovnim stranama. Oni kažu umjerena doza agresivnosti. A ja sam rekao da se ne miješamo u unutrašnje stvari Crne Gore. Ambasadori im se miješaju u to ko će im biti u vladi. Mi poštujemo susjede i međunarodno pravo,  (ali) ne mogu uvijek da razumijem sve. Za mene je odvratna bila igra oko amandmana. Sa kim su pregovarali oko toga iznijeću u petak po povratku iz Njujorka – rekao je Vučić.

– Riječ je o prljavoj igri i perfidnom triku. Namjerno ostavljaju prostor da postoji jasno zaključivanje moralne i politićke odgovornosti.

Kaže da se nisu dogovarali oko amandmana sa Srbijom.

– Ako je tako, šta će vam rezolucija. Svi su već snosili individualnu krivičnu odgovornost. Zašto to radite i zbog čega? Onda vam je jasno o kakvom je triku riječ. Neko je to radio, jer je htio soppstvenu savest da opere što će da glasaju za. Najjadnije je to što kažu da se mi iživljavamo nad nekim. Nije Srbija narušila integritet Crne Gore i povelju UN, već ona. Nije Srbija donijela rezoluciju, već oni učestvuju u donošenju rezolucije o genocidu. Kada sve to uradite jednoj zemlji i što smo rekli da nismo oduševljeni time, mi smo ti koji vršimo agresiju? Stanete i zapitate se i dokle to ludačko inverzno ponašanje, te laži mogu da idu – rekao je Vučić.

Kaže da će nam biti jasno ko su nam prijatelji, a ko partneri.

– Dobro ćemo da znamo ko nam nisu prijatelji. Nikada ne govorim o uspjehu. Jedna mala zemlja se lavovski suprotstavila. Nijednim rezultatom neću biti srećan zbog posljedica koje dolaze, ali ću biti ponosan na našu borbu. Nikada navijači neće da vam zvižde ako gubite, a borite se – rekao je Vučić.

(TV Pink)

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare