Vučić: Nikada nećemo priznati Kosovo!

Vučić je, za TV Pink, rekao da jedino što se zna jeste – da Srbija neće priznati Kosovo.

– Možemo li oko Kosova da se saglasimo. Ne, i nećemo nikada. Ne možemo. Možemo sebe da lažemo da smo saglasni po tom pitanju. Jedan dio misli da treba što pre predati Kosovo kako bi Srbija bila zdravija, ali ne smiju to da kažu, a drugi kažu da treba Kosovo braniti po svaku cijenu, ali bez njih i njihove djece. Mi radimo sve što je moguće da očuvamo Ustav. Kosovo je kamen spoticanja u zemlji, a da ne pričam u ovim prilikama o pritiscima koji dolaze spolja, koje nije lako izdržati „, ukazao je predsjednik Srbije, prenosi Kosovo onlajn.

Vučić je, podsjećajući na riječi nekadašnjeg predsjednika Francuske Šarla de Gola istakao da građani Srbije i Srbi treba sebe da pitaju šta je to što žele od sebe, za svoju državu, kako žele da država izgleda i da li mogu to da urade.

Kazao je da mora da se nađe pitanje oko kojeg mogu građani Srbije i Srbi da se saglase.

– Da li je to EU? Većina će reći jeste. Ali neko će postaviti pitanje – EU traži da priznamo Kosovo defakto i de jure. Suštinski to traže. To traži najvažanija zemlja EU suštinski to traži. Kada dođemo do toga, shvatićemo da je pola za pola protiv-naveo je.

Zato napominje da se se moraju naći novi ciljevi oko kojih će se Srbi saglasiti.

– Zato sam rekao Ekspo 2027 je naš cilj koji mora da podigne i razvije zemlju u svakom segmentu, da bi u budućnosti neko mogao lakše da definiše nacionalne ciljeve. Moramo da uradimo dubinske i suštinske promjene u svim sferama života. Za tri godine mnoge gradove nećemo prepoznati- podvukao je Vučić.

Priština i cio svijet se digli – ne zbog broja vojnika na administrativnoj liniji, nego što smo prvi put spustili složene borbene sisteme, smatra on.

Vučić je istakao da je Vojska Srbije danas stostruko jača nego ranije, te da samo pokvaren um može da poredi današnju vojsku i onu od prije 15 godina.

Pomenuo je da je vojska, kada je on kao ministar odbrane organizovao aeromitin, imala samo – jedan avion, a danas posjeduje 14 modernih lovaca, naoružanih.

– Imamo 10 bobardera, orlova, najviše školskih aviona u istoriji. Helikoptera imamo 11 puta više, a stiže nam još 12, svi su naoružani. Pogledajte kako nam izgleda vojnik danas, kako je izgledao tada, kolika je sada plata… Ima il čizme, uniforme. Ali, da li nam je potebna mnogo snažnija vojska, potrebna je – rekao je Vučić.

U tom smislu, ukazao je da se „dreka“ o prisustvu Vojske Srbije na administrativnoj liniji, nije digla zbog broja vojnika, već zbog modernog naoružanja koje se tamo po prvi put našlo.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare