Војин Грубач: Мило Божовић је ауторитет у Будви, остали су неозбиљни!

Политички аналитичар и колумниста Војин Грубач у нашој емисији „Са српском у центру“ је истакао да сукоб на релацији Спајић-Абазовић дуго траје. Он сматра да је афера До квон, како је рекао, напакована. Што се тиче глобалних ствари, Грубач истиче да је планета у хаосу и да све  иде ка глобалном рату. 

Очито је да Тужилаштво треба да да коначан суд о томе али тужилаштво ћути, истакао је Грубач. 

„Ми можемо знати ко је писмо диктирао и ко га је изнио. С ким  је комуницирао. Шта му је обећано, ако својеручно напише, да ће добити заузврат“, рекао је Грубач и додао да „нарвно Абазовић и Аџић нису били над главом До квона да му диктирају шта да ради“, него су то, сматра Грубач одрађивали други људи.

„Надам се да ћемо у наредном периоду знати бар основне елементе система крипто-валута. Сигурно да се на њима може зарадити али и изгубити. Али је питање који је механизам да се заради и како да се не изгуби“, рекао је Војин Грубач. 

„Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић је рекао да је он против крипто система, а ја немам однос према том систему јер је он за нас врло магловит, то је нешто условно ново и ту треба бити опрезан“, сматра Грубач и додао је да је примјер те опасности управо До квон.

Грубач се осврнуо и на ситуацију у Покрету Европа сад рекавши да је интереснатно да је Андреј Миловић једногласно искључен из Предсједништва и странке али да је остао министар правде из практичник разлога да заврши ИБАР. 

Грубач каже да је имао увид у програм Европа сад 2, односно експозе који није прочитан али је послат у писменој форми посланицима. Тај програм има 18 сегмената и то су такорећи укази министарствима чему да стреме и какав им је циљ, појаснио је Грубач.

Када је ријеч о предстојећим изборима у Будви, Грубач истиче да је та ситуација показала апсолутну политичку незрелост, те да нису имали политичког ауторитета који би их „довео у ред“.

„Све су прилике да је Мило Божовић био ауторитет“, истиче Грубач додајући да не улази у то „која је екипа у праву“.  

Што се тиче актуелних свјетских криза и жаришта Грубач сматра да Црна Гора треба да се држи по страни јер све иде ка великом рату. 

„Рат Украјине и Русије је крволочан. То је већ однијело милионе живота. То је потпуна катасрофа. Ми имамо потискивање Француске из Африке уз помоћ Руса и дјелимично кинеског капитала што је француску власт изузетно забољело јер су фактичкуи бесплатно узимали сировине. И зато је Макронова реторика према Москви постала много оштрија“, каже Грубач додајући да је и у Израелу ситуација потпуно јасна. 

„Свуда се кува – Црвено море, Тајван … а кад те тачке прораде утичу и на Блакану. Велики је притисак на Србију и Републику Српску“, каже Грубач. 

„Ситуација није добра, али је добро што Европа није спремна да жртвује људе на фронту против Русије и то је јако добро и то нас држи у нади да неког сукоба у Европи неће бити“, закључује Грубач. 

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare