Višković: Uskoro brošura sa imenima onih koji su živi upisani na memorijal u Potočarima

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković je izjavio da bi uskoro trebalo da bude izdata brošura sa imenima svih koji su navedeni kao žrtve, a bili su živi na dan otvaranja Memorijalnog centra u Potočarima.

Višković je rekao da ni na jednom srpskom stratištu nema nijedno izmišljeno ime, što se ne može reći za Memorijalni centar u Potočarima gdje je sada, kako ističe, među upisanima 87 živih ljudi.

Predsjednik Vlade RS je naglasio da je broj bio daleko veći, da je bilo skoro 130 imena, ali,ko je ka rekao, pojedini su u međuvremenu preminuli.

Višković je ponovio da se na spomeniku u Memorijalnom centru nalazi i ime čovjeka čija je kuća samo sto metara od tog istog centra, koji je živ i zdrav i svaki dan gleda na svoj spomenik.

On je naglasio da nikad sebi neće dozvoliti da razdvaja žrtve i da je tuga svake majke ista, ali da se istina mora znati.

Višković je upitao zašto ni 80 godina posle, nema nikoga iz Evrope i ambasada u Sarajevu, da položi vijenac ubijenim Srbima u Starom Brodu.

(rt.rs)

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare