VIJESTI i DPS, medijski i mafijaški tajkuni na novom zadatku!

Kako se situacija na crnogorskoj društveno-političkoj sceni zakuhtava, tako  „Vijesti“ iznalaze nove načine i izvlače stare „asove“ da objasne građanima šta se dešava i zašto je to dobro ili loše po njih. Prošle sedmice „Vijesti“ su objavile tekst o navodnoj „nelegalnoj gradnji četiri manastira“ od strane Mitropolije, a ove sedmice dobijamo analizu jednog od članova „zdravog tkiva“ DPS-a, povodom dešavanja oko izbora direktora Uprave policije.

Donedavno na „ratnoj nozi“ sada u saglasju, „Vijesti“ i predstavnik „zdravog tkiva“ DPS-a Duško Marković su na novom zadatku.

Marković, kao jedan od učesnika u kreiranju haosa u sektoru bezbjednosti, sada je angažovan od strane „Lovca na zmajeve“ da nam objasni najnovija dešavanja u bezbjednosnom sektoru.

Bivši direktor ANB-a i nekadašnji premijer, poznat kao veliki partijski vojnik preko „Vijesti“ je našao medijski prostor da analizira sukob PES-a i Demokrata oko kandidata za direktora Uprave policije.

„Sve se pretvorilo u političku borbu za prevlast nad policijom, što će imati dalekosežne posljedice na profesionalni potencijal te bezbjednosne institucije“ – poručio je Marković, koji je upravo po partijskom ključu postao prvi direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) davne 2005. godine.

Sinhronizovani napadi na trenutnu vladajuću većinu i Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) od strane ljudi bivšeg režima dobijaju novu dimenziju. „Vijesti“ otvaraju svoja vrata i pružaju ruku saradnje ražalovanim kadrovima bivšeg DPS režima koji je unizio sve crnogorske institucije i marginalizovao sve stručne ljude, odnosno profesionalce koji bi doprinijeli razvitku Crne Gore.

Duško Marković je pred istorijske izbore koji su označili pad DPS-a, javno pokazao svoju mržnju prema SPC.  On je tada, iako na funkciji premijera, na Cetinju poručio da će trpjeti sveštenike Srpske pravoslavne crkve do 30. avgusta 2020. godine, nakon čega će otvoriti granice i vratiti ih njihovim kućama jer nemaju utemeljenja u Crnoj Gori.

Nešto više od tri i po godine kasnije, isti taj Marković, stari partijski vojnik, dobija mogućnost da drži slovo o profesionalizaciji i stručnosti.

Da li su Žeks i družina lakomi na novac ili su „Vijesti“ sada na istim talasnim dužinama sa DPS-ovim „zdravim tkivom“, procijenite sami.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Nijesu vrijedni komentara!

Obuceni i skolovani profesionalci su proganjani za vrijeme njegovog rukovodjenje DB-om (UDBA) i ANB-om. Dovodio je partijske kadrove, unaprjedjivao mojkovacke drugove i razne prijateljice, kojima je davao stanove. Da je srece davno bi bio u zatvoru. U PG je dosao u krinke i pantalone do clanaka, a sad ne zna sto ima. Njega i Nuhodzica sa sjevera doveo je Zoran Zizic, a prvom prilikom su mu obojica zabili noz u ledja, a u medjuvremenu se basnoslovno obogatili, jer su bili Milovi podanici. Ima jos nekih koji pamte, koliko je nepocinstava za narod i drzavu pocinio ovaj traktorista.