Veličanstven skup u Banjaluci! NE DAMO TE SRPSKA REPUBLIKO!

Na Trgu Krajine koji je pun građana iz cijele Republike Srpske, Srbije i dijaspore, kao i ulice koje vode ka njemu, istaknute su srpske trobojke, te transparenti podrške rukovodstvu Republike Srpske, njenim institucijama i borbi srpskog naroda za slobodu.

Stevandić: Ne damo svoje srpsko, tuđe nećemo, ostajemo složni

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske je podsjetio na najsurovija stradanja Srba, klanja i progone nacista, kao i tragično stradanje banjalučkih 12 beba.

– Republika Srpska je država mira i nikoga se ne boji. Vlast, narod, teritorija i institucije postoje. Ne damo svoje, nećemo tuđe – kazao je Stevandić.

Vučetić: Orić mi je ubio brata od 17 godina, a od bombe koju su bacili sam zadobio povrede


Brano Vučetić iz sela Bjelovac kaže da mu je od ruke Nasera Orića stradao njegov brat od 17 godina, otac i mnogi članovi porodice.

– Naserovi vojnici su rekli kako će da kolju četničku djecu. Bio sam u zatvoru dva mjeseca ranjen i izložen torturama… Oprostite – kazao je Vučetić.

On je tada imao svega devet godina.

– Umjesto pravde dobio sam poniženje. Zločinci koji su nam činili zlo su sada ugLedni građani Tuzle i Sarajeva. Želim da i drugi razumiju našu bol. Naše žrtve nema ko da oplače osim samih nas – rekao je Vučetić.

Đurđević Stamenkovski: Srbija je uz Srpsku kad je najteže!

Predsjednica Srpske stranke iz Srbije poručila je da su iz srpskog.

– Kakvi bismo mi bili Srbi kad ne bismo bili uz braću Srbe kad je najteže – zapitala je Stamenkovski.

Kako kaže, zloglasna Rezolucija o Srebrenici je dokument iza kojeg najglasnije stoji Njemačka koja ima u svojoj istoriji najsurovije elemente genocida, a i Velika Britanija koja se obračunavala sa čitavim narodima.

– Rezolucija je inicirana od strane onih koja treba da preispita svoju prošlost, a kopa po našoj. Žele da potkopaju naše vrijednosti, da iskompromituju Srpsku koja je počivala na temljima mira i suživota – kazala je nStamenkovski.

Republika Srpska nije rezultat genocida nego čin odbrane od genocida u Jasenivcu, Prebilovcu, Podgradcima i mnogobrojnim stratištima, poručila je ona.

Đokić: Svijet želi da Srbe proglasi genocidnim!

Srpski narod je uvijek bio na strani pravde, a naši preci su se žrtvovali da bi se stvorila pravedna drušva, podsjetio je Đokić.

– Snaga je u jedinstvu, a ovaj skup čini narod Srpske i Srbije. Štitićemo interese Srba i tekovine naše borbe – poručio je Đokić.

Srpka je naša mjera slobode i svjetski moćnici je neće oduzeti, kazao je Đokić.

Banjac: Borimo se za srpski narod!

Okupili smo se da dignemo glas protiv UN koji hoće da čitav naš junački narod uništi, kazao je Banjac.

– Borimo se za srpski narod, podižemo glas zbog naše djece i podsjećamo na mučna stradanja u Jadovnom, Prebilovcima, Podrinju, Kozari. Mi ćemo se boriti za istinu i pravdu srpskog naroda – kazao je Banjac i dodao da nas ne zanimaju sankicje.

Čubrilović: Podrška Srpskoj neophodna

– Mi smo ovdje podrška Republici Srpskoj – poručio je Čubrilović i dodao da Rezolucija o Srebrenici koja se priprema nema pravnu osnovu.

 Kojić: Na Drini sve počelo i na Drini će sve završiti

Branimir Kojić je podsjetio na zločine Nasera Orića i mnogih drugih neosuđenih ratnih zločinaca koji su izvršili zločine nad Srbima. Za kompletno Podrinje je osuđeno 16 ratnih zločinaca muslimana, a samo pet je osuđeno.

– Iz dana u dan slušam o lošem odnosu prema našim žrtvama. Sveta obaveza svakog Srbina je da čuvamo naša stradanja. Zaborav ubija brže od metka, a mi moramo podsjećati na stradanja Srba – poručio je 

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare