Ura predala zakon o porijeklu imovine u skupštinsku proceduru!

Građanski pokret URA podnio je u skupštinsku proceduru zahtjev za usvajanje Zakona o porijeklu imovine. Ovim zakonskim rješenjem nijedan sadašnji niti bivši poslanik nije zaštićen imunitetom ispitivanja stečene imovine, kazao je poslanik te partije Miloš Konatar.

„Mi smo u skupštinsku porceduru predali Zakon o ispitivanju porijekla imovine. Nakon godinu dana čekanja, i nakon brojnih najava da će se poslanici okupiti i napraviti neko bolje zakonsko rješenje, ali kako od toga nema ništa, mi smo odlučili da ponovo u proceduru aktiviramo Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine“, istakao je Abazović.

Naglasio je da smo da imali ovakvo zakonsko rješenje, tvrdi da bi najmanje 25 miliona evra završilo u državnoj kasi i da bi ta imovina mogla da se stavi u funkciju građana, jer je nelegalno stečena.

„Cilj je da se u građanskom postupku radi kontrola imovine za koju se sumnja da je stečena na legealan način“, kazao je poslanik URE Dritan Abazović.

Naglasio je da je teret dokazivanja na onome koji je osumnjičen da ima nelegalnu imovinu.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Pozdravljam! Niko se nije ovajdio a da mnoge nije ojadio! Najgore od svega je to što ove lopurde smatraju da su genijalci i da je sve to do čega su došli legalno i pravedno stečeno?! Pravedno je da se to oduzme i stavi u funkciju opštih potreba naroda! Treba samo odlučno i bez kompromisa-ni oni ih nijesu pravili dok su grabili!

Da li je moguće da zemlja koja je clan NATO-a i na korak od ulaska u EU do sada nije imala ovakav zakon?!