Tužilaštvo traži od skupštine odobrenje za krivično gonjenje Đeljošaja!

Osnovno državno tužilaštvo uputiće urgenciju Skupštini Crne Gore za odobrenje da krivično goni potpredsjednika Vlade i ministra ekonomskog razvoja Nika Đeljošaja zbog optužbe da je, kao predsjednik Opštine Tuzi, pozvao građane Tuzi 2021. godine da se  usprotive mjerama protiv koronavirusa Vlade Zdravka Krivokapića.

Nakon toga je protiv Đeljošaja pokrenut krivični postupak.

Iz Osnovnog suda u Podgorici saopštili su da je branilac Đeljošaja u septembru prošle godine od suda zahtijevao da se krivični postupak protiv Đeljošaja prekine, budući da on kao poslanik uživa imunitet i ne može biti pozvan na krivičnu ili drugu odgovornost.

Taj podnesak je upućen nadležnom državnom tužilaštvu.

– Na današnjem glavnom pretresu nadležni državni tužilac je obavijestio sud da je ODT u Podgorici dana 12.10.2023. godine zatražilo od Skupštine Crne Gore odobrenje za krivično gonjenje ovdje okrivljenog N.Đ., nakon čega se obraćalo ponovo dana 15.11.2023. godine Skupštini Crne Gore, pri čemu je dana 27.11.2023. godine Skupština Crne Gore od ODT-a u Podgorici zatražila dostavljanje optužnog akta iz ovog predmeta, koji joj je i upućen i ista ga je primila dana 08.12.2023. godine. Međutim, do dana održavanja ovog glavnog pretresa Skupština Crne Gore nije obavijestila ODT Podgorica po navedenim aktima, iz kojih razloga će ODT Podgorica uputiti urgenciju radi postupanja – kazali su iz suda.

Održavanje glavnog pretresa odloženo je za 28. februar.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare