PES: Milatović je dio SKY družine!

Poslije današnjeg sastanka predsjednika države sa predstavnicima pojedinih opozicionih partija i nezavisnom poslanicom Jevrosimom Pejović, postalo je jasno da je Jakovu Milatoviću otkazan politički legitimitet koji je stekao na predsjedničkim izborima 2023. godine, poručili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

„Razlozi i porivi zbog kojih je probao organizovati sastanak sa liderima parlamentarnih stranaka, sa ciljem da sebe postavi na pijedestal koji se nalazi izvan njegovih ustavnih nadležnosti, rezultirao je neodazivanjem 95% političkih subjekata koji su ga podržali u prvom i drugom krugu predsjedničkih izbora“, podsjetili su iz PES-a.

Međutim, kako su dodali, „odgovor na pitanje kako je i zašto uspio da distancira od sebe one političke partije koje su ga dovele na poziciju koju trenutno obavlja, Milatović treba da potraži u sopstvenom ogledalu“.

„Kako bi ilustracija bila još potpunija, Milatović je danas sastančio i brinuo brigu za evropski put Crne Gore sa partijom iz Skaj prepiski, koja nije glasala za imenovanja u pravosuđu, što je bio jedan od glavnih uslova za deblokadu institucija i dobijanje pozitivnog IBAR-a. Sa druge strane, na njegov poziv se nije odazvala najveća politička stranka iz parlamentarne većine, koja je dala ključni doprinos za dobijanje pozitivnog IBAR-a. I za njegov ulazak u drugi krug predsjedničkih izbora“, saopštili su iz PES-a, pa nastavili:

„Da je zavisilo od novih Milatovićevih političkih saveznika – dakle DPS-a, Crna Gora bi i dalje bila zaglavljena između poglavlja 23 i 24, kao rekorder u procesu pregovaranja sa Evropskom unijom. Stoga ne sumnjamo da će se očigledno i neskriveno savezništvo između Milatovića i DPS-a očitavati i u periodu koji slijedi“, istakli su iz PES-a.

Na kraj su poručili:

„Sa druge strane, o odnosu 44. Vlade prema evropskom putu naše zemlje, naspram izjava i ocjena Danijela Živkovića i sličnih Katnićevih branilaca, najbolje govore nedavne izjave kancelara Njemačke Olafa Šolca, kao i dodatnih 75 miliona evra koje je EU opredijelila za pet infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori“, zaključili su iz PES-a.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare