Sukob u Budvi! Kadrovi Nemanje Kuljače onemogućavali ulazak Marijane Božović na radno mjesto

Opština Budva prekjuče je postavila obezbjeđenja ispred kancelarije na šestom spratu kompleksa “TQ plaza”, oko koje se spore Turistička organizacija Budve i novoimenovana gradska menadžerka Marijana Božović, čime je bilo onemogućeno bilo kome da uđe u službene prostorije. Obezbjeđenje je povučeno juče.

Božović, koju je prije dvije sedmice potpredsjednica Opštine Jasna Dokić imenovala za menadžerku grada, dva puta je pokušala da uđe u kancelaraiju, koju je nekada koristio njen prezimenjak Milo Božović u vrijeme kada se nalazio na toj funkciji dok je gradom upravljao Marko Bato Carević. Problem je izbio jer je nakon imenovanja ona ušla u kancelariju koja je bila otključana, a koju već godinu koristi pomoćnik direktora TOB Nikola Kralj, a da prethodno nije obavijestila nikoga. Njen boravak, a kasnije i ulazak osujetili su u dva navrata u proteklih sedam dana zaposleni u Turističkoj organizaciji Budve, inače kolege Marijane Božović, imajući u vidu da je do imenovanja ona bila zaposlena u toj opštinskoj organizaciji koja promoviše turističku ponudu Budve.

Nemile scene i verbalni incidenti obilježili su višesatne pokušaje ulaska, zbog kojih je na licu mjesta bila i policija koja je upozorila da se mora poštovati zakon o javnom redu u miru.

Marijana Božović
Marijana Božovićfoto: Privatna arhiva

Riječ je o kancelariji koja se nalazi na šestom spratu gdje su i kancelarije Turističke organizacije Budve i dijeli ih samo hodnik. Kancelariju za koju Opština insistira da treba da pripadne Marijani Božović svojevemeno je opremio i uredio, a potom dvije godine koristio Milo Božović, dok je pokrivao funkciju gradskog menadžera. Međutim, nakon što ga je odbor povjerenika imenovao za prvog čovjeka Budve, a prethodno Carević podnio ostavku, kancelarije su pripale Turističkoj organizaciji.

Ključ od kancelarija nalazi se u Turističkoj organizaci, iz koje su “Vijestima” kazali da su im kancelarije dodijeljene skupštinskom odlukom, te da je ugovor o davanju na korišćenje potpisao aktuleni predjednik Opštine Milo Božović.

Na čelu TO Budve je Nemanja Kuljača koji je bio drugi na listi “Za budućnost Budve – Mladen Mikijelj” na minulim lokalnim izborima, dok je Marijana Božović nakon raspada odborničkog kluba jedinstvenog Demokratskog fronta (DF) podržala novoformirani klub kome je pripadao Nikola Jovanović.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare