Sprski nacionalni savjet: Podrška Rezoluciji o genocidu u Srebrenici prevršila je svaku mjeru licemjerja i poniznosti Vlade Crne Gore

Srpski nacionalni savjet se oglasio saopštenjem povodom predstojećeg glasanja o Rezoluciji o Srebrenici, koje je na dnevnom redu u četvrtak 23. maja u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Saopštenje prenosimo integralno:

„Približava se trenutak kada će aktuelna vlast dovesti u pitanje i posednji promil časti i dostojanstva Crne Gore.

Čojstvo i junaštvo već odavno postoje samo u primjerima naših predaka. Rezolucija o genocidu u Srebrenici, koju namjerava u ime građana da u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija podrži Vlada Crne Gore predstavlja konačno posrtanje najčudesnijeg i najupornijeg dijela srpskog naroda koji je vjekovima znao kako da na pravi način odgovori najtežim izazovima.

Ogroman pritisak neprijatelja srpskog naroda sručio se na državne institucije Crne Gore u kojima su, nažalost, zavladali njihovi školarci instalirani kroz razne projekte bespovratnih pomoći i nerazumljivih zaduživanja. Tako vlast u Crnoj Gori već decenijama ne donosi najvažnije odluke u skladu sa većinskom voljom građana što je njena i ustavna obaveza, već po blagoslovu zapadnih centara moći. Promovisanje novih nacionalnih simbola, preimenovanje srpskog jezika, eliminacija ćiriličnog pisma, učlanjenje u NATO savez, priznanje lažne države Kosovo, uvođenje sankcija Rusiji, namjera prihvatanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici, gdje se srpski narod želi prikazati genocidnim i drugi, primjeri su koji pokazuju da vlast u Crnoj Gori nije vlast svojih građana nego stranih interesa. Nažalost i srpska opozicija, birajući manje zlo, prihvatila je, na iznenađenje svojih birača, sve one odluke koje je bivša vlast donosila i sprovodila protivno interesima većine građana u Crnoj Gori.

Podrška Rezoluciji o genecidu u Srebrenici prevršila je svaku mjeru licemjerja i poniznosti Vlade i državnih institucija Crne Gore.

Srpski nacionalni savjet, zajedno sa srpskim narodom u Crnoj Gori podržava Republiku Srbiju i Republiku Srpsku u nastojanjima da odbrane teritorijalni integritet, čast i dostojanstvo srpskog naroda uz čvrstu opredijeljenost da uvijek budemo zajedno u jedinstvu i slozi.

Srpski nacionalni savjet, sa svojim sestrinskim organizacijama, učestvovaće na protestima zakazanim za 22. maj 2024. godine u Podgorici, ali i organizovano na Svesrpskom saboru 8. juna 2024. godine

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kad se vrat savije pred tudjinom nema nam druge nego skidati jaram ili ropski ići u brazdu! Ovi koji su nas doveli u tu situaciju ne zaslužuju da se zovu našim i treba ih baciti na smetlište istorije!