Симулација ДПС унутарстраначке демократије


Политички аналитичар Предраг Калезић и Игор Милошевић политички директор Асоцијација за демократски просперитет ,,Зид” гостују на Српској Радио-телевизији у емисији ,,Са Српском у центар” сагласни су да Конгрес ДПС-а неће донијети реконструкције унутар саме партије. Наглашавају да демократска процедура није логична када постоји један кандидат за предсједника.


“ Са једне стране чини ми се да су овим гласањем и процесом избора предсједника хтјели да дају легитимитет руководству јер је био у прелазном стању. Јасна порука отишла да неоспорну подршку има кандидат кога су изабрали.”


Милошевић сматра да се неки плурализам десио на потпредсједничком нивоу.


“Таква врста избора била добра да да могућност плурализма да уколико имате различите опције да рецимо Марковић ако је имао другачија виђења да изађе са својом кандидатуром унутар партије и да то буде један дуел који наравно не подразумијева дијељење него живот одређене партије.


Политички аналитичар Предраг Калезић пак сматра да је борба унутар ДПС-а изостала само вјештом улогом Ђукановића.


“Неки људи здравог става којих има у ДПС-у који су млађе популације ипак су хтјели показати жељу да се ауто рефлексија која је нужна деси, међутим Ђукановић није дозволио, пошто је стручан и искусан”, наводи Калезић додајући да је он срезао крила свима који би другачије мислили. “Видјели сте да се Јановић појављивао који је изразио и жељу да буде предсједник и чак је изнио ставове да је ДПС гријешио.”

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare