СЕРИЈАЛ #2 КО ЈЕ КО НА ЦГ ПОЛИТИЧКОЈ СЦЕНИ: МИЛО БОЖОВИЋ, ПОЛИТИЧКИ ЗАТВОРЕНИК ИЛИ…….

Прича о Милу Божовићу свакако јесте можда и најзанимљивија. Његова биографија свједочи томе у прилог. Божовић је неко ко потиче из добростојеће будванске породице и дуго времена и он лично и његова фамилија слове за најбогатије Будване. Политички актуелан и препознат нашироко у јавности Божовић је постао 2016 године када је ступио на мјесто менаџера општине Будва. Тробојка на његовој кући у периоду када је ДПС био у највећем напону своје диктатуре засметала је многима од њих.

Ипак, да би неке ствари биле јасније, Божовић се у политику укључио 2003 године када са групом слободно можемо рећи ентузијаста међу којима су били Катарина Мићовић, Верица Гојачанин и остали чија имена су позната редакцији, оснива општински одбор Српске народне странке и као врло млад постаје предсједник истог.

Остали лојални Божовићу и након хапшења, Јовановић и Мићовић, фото приватна архива/општина Будва

Божовић да се вратимо на почетак текста, након 2016 године а нарочито након смјене власти доживљава вртоглави политички успон, постаје посланик, члан одбора за безбједност, да би након једне изузетно одрађене кампање, практично на своје име однио убједљиву побједу у Будви на локалним изборима, гдје је ДФ освојио апсолутну власт.

Божовић од тог тренутка постаје мета политичких противника и политичке конкуренције. Таргетирање је започео садашњи потпредсједник Владе Алекса Бечић, који је тврдио да је Мило Божовић повезан са шкаљарским кланом, док су из ДПС тврдили да је повезан са кавачким кланом, што је свако јасна игра дискредитације која је имала за циљ да Божовића елиминише са политичке сцене, као човјека који је како се шушкало у одређеним круговима Нове српске демократије био од стране Андрије Мандића планиран за његовог легитимног наследника на челу ове странке.

Међутим, хапшење и притварање Божовића на основу Скај апликације у којој се говори да је Божовић, парафразирамо, рекао неком лицу да то лице каже другом лицу а то лице трећем лицу да остави кокаин на одређеном мјесту у одређено вријеме? Оптужница је колико је јавности познато утемељена на његовој наводној  сарадњи са Кавчанима, који како опет открива Скај апликација желе да га ликвидирају 2021 због његовог политичког ангажмана? Мало нелогично, зар не?

На крају, биће занимљиво испратити како ће се политичка ситуација у Будви развијати и колики и какви притисци ће бити извршени на предсједника скупштине општине Будва Николу Јовановића, који је за сада одолио жељама многих да се у овој општини уведе принудна управа и да се Мило Божовић смијени са мјеста градоначелника.

Чека нас врућа политичка зима у Будви!

4 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Lažna optužba! Ovaj dobri čovjek mora biti pušten!

Podrška za Mila Božovića

Podrška za Mila Božovića, nadam se da će biti uskoro pušten kako bi ostvario sve projekte koje je planirao za Budvu.

😃