SD traži izjašnjenje od Milojka!

Nakon što smo usvojili svih 12 tzv. “IBAR zakona”, sa svim njihovim manama i nedostacima, time pokazujući odgovoran odnos prema interesima države i evropskim integracijama Crne Gore, danas se iz idilične atmosfere u kojoj svi dajemo podršku ovim zakonima moramo vratiti stvarnom stanju na političkoj sceni Crne Gore, navode Socijaldemokrate.

“A stvarno stanje je najbolje opisivo riječima – raspad sistema. Stoga bi valjalo podsjetiti premijera Spajića na zahtjeve njegovih koalicionih partnera iz DNP-a kako bi podržali rekonstrukciju Vlade. Iz partije Milana Kneževića podršku su uslovili usvajanjem Rezolucije o genocidu u Jasenovcu (čitaj ponovnim zaustavljanjem Crne Gore na njenom evropskom putu) najkasnije do juna, dostavljanjem konkretne i u vremenski normiranim poglavljima realizacije programa Evropa sad 2, te ustavne izmjene o normiranju srpskog jezika kao službenog. Spisak ovih lijepih želja upućen ka premijeru Spajiću sadrži i zakonska rješenja i međudržavne sporazume o dvojom državljanstvu sa Srbijom i uvođenje trobojke kao narodne zastave. Za očekivati je bilo i da iz Kneževićeve partije zatraže promjenu himne, te da nova himna Crne Gore bude pjesma “Dijamanti” od Jelene Karleuše, ali vjerujemo da će i taj zahtjev biti isporučen na čuvenom vidovdanskom koncertu, sa stadiona Trešnjica, iz srca Zete”, ističe SD.

Smatraju da bi, dok pokušava da otkrije, kako je i sam kazao, “ko to baje” gospodinu Kneževiću, premijer trebao da se javno izjasni o svakom od navedenih zahtjeva, pa da vidimo ima li Vlade ili ne i šta ćemo dalje.

“Jer od IBAR-a se ne živi”, zaključuje SD.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Bas ste vi silna snaga da sredite stanje u drzavi