RASKOL? Demokrate se opet odrekle Moma Koprivice: Ni slova o njegovom sinoćnjem gostovanju na Javnom servisu!

Demokratska Crna Gora napala je danas saopštenjem Javni servis zbog neprenošenja njihovog saopštenja a juče su na društvenim mrežama, kako je svojstveno ovoj partiji, priredila svojevrsni spektakl prozivajući RTCG zbog neprenošenja njihovog saopštenja.

Ipak, Demokrate su očigledno ostale slijepe na gostovanje njihovog člana Vlade, Moma Koprivice koji je u udarnom terminu u još udarnijem danu gostovao na Javnom servisu. S tim u vezi, postavlja se pitanje je li konačno ozvaničen raskol u ovoj partiji, naročito imavši u vidu da na zvaničnoj Fejsbuk stranici Demokrata nema niti jednog jedinog slova o gostovanju Koprivice, niti najave njegovog gostovanja.

Sa druge strane, Demokratska Crna Gora na sva zvona je trubila od izjava ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, zamjenika premijera Crne Gore Alekse Bečića i ministra odbrane Dragana Krapovića, čime potvrđuju sva pisanja Borbe o raskolu unutar ove partije.

Naravno, kako je i svojstveno Demokratama, iskoristili su politički momentum da se prikažu kao jedine žrtve Zorana Lazovića koji ih je, jelte, prisluškivao. I pored činjenice da je to protivzakonit čin, ova partija ipak zaboravlja brojna organizovana prebijanja funkcionera drugih stranaka, čitave političke progone u organizaciji bivšeg GST-a Milivoja Katnića a sve u cilju političke eliminacije.

FOTO: FB Demokrate

Nego da ne zalazimo idilu samožrtvovanja ove partije SNP-ovih pobjegulja, interesantniji je bio odgovor Javnog servisa na prozivke Demokratske Crne Gore kada su se pobunili jer se nije prenijelo saopštenje njihove partije, iako su uredno prenešene izjave i Bečića i Koprivice.

„Što se tiče poređenja sa medijskim mrakom i negativnim praksama prethodnog režima, zamolili bi autore ovog saopštenja da se uzdrže od neprikladnih političkih pritisaka na nezavisni Javni servis. Naš pristup i ovog puta je veoma jednostavan i profesionalan: svi politički i društveni subjekti dobijaju prostor na RTCG. Ali to ne znači da dobijaju prostor za sve sto požele i na način na koji požele, jer je to domen uredničke nezavisnosti“, saopstili su iz Uredništva RTCG.

Na sve to su Demokrate i sinoć reagovale, gdje baš kao i u današnjem saopštenju tvrde da im je žao što javni servis svih građana Crne Gore i na ovom primjeru pokušava izmanipulisati, kao što je manipulisao javnošću objavljujući lažne vijesti u noći tokom izbora v.d. direktora Uprave policije.

„Objavili ste reagovanje državnih zvaničnika uključujući i reagovanja članova Vlade iz reda Demokrata i iz reda ostalih partija, zatim ste objavili reagovanja svih partija uključujući i reagovanje PES-a i ako ste objavili zvaničnike iz redova ove stranje, ali ste namjerno izostavili Demokrate. Da ste pokušali da izmanipulišete javnošću svjedoči sledeći prilog“, napisale su Demokrate dijeleći video bivšeg premijera Dritana Abazovića a u zagradi potpisujući administrator stranice.

RTCG je na to odgovorio i kazao da pomenuto saopštenje nije objavljeno ni na njihovim Fejsbuk, Instagram stranicama kao ni na X-u.

„U noći izbora v.d. direktora policije nije objavljena ni jedna lažna vijest“, napisali su iz RTCG-a sa zagradom (administratorka fb stranice RTCG).

Javni servis, kao temelj demokratskog društva, trebao bi služiti interesima svih. Umjesto toga svjedočimo tome kako javni servis postaje platforma koja služi samo određenim interesnim političkim skupinama, kazali su danas iz Demokratske Crne Gore, nakon sve ove prepiske.

„Mnogo nam je žao što javni servis svih građana Crne Gore i na ovom primjeru pokušava vršiti manipulaciju nad javnošću, kao što je to radio objavljivajući lažne vijesti  tokom izbora VD direktora UP. Da podsjetimo, javni servis je u jednom tekstu naveo da Vlada Crne Gore bira direktora UP između 7 kandidata, što nije bilo tačno. Vlada na predlog ministra unutrašnjih poslova može odlučivati samo o jednom kandidatu kojeg ministar predloži. Dakle, Vlada pred sobom nije imala 7 kandidata, već jednog jedinog kojeg je predložio ministar. Takođe, javni servis je prenio informaciju da „Šaranović odbija da se objelodani ime poligrafiste“, tj da Vlada nije dobila potpunu informaciju sa imenom i prezimenom i potpisom poligrafiste Uprave policije, što je takođe bila apsolutna lažna vijest, jer je svaki član Vlade ispred sebe imao na desetine stranica informacija o svim policijskim službenicima, a posebno informaciju o imenu poligrafiste“, kažu iz Demokrata.

Ovoga puta, kako navode, javni servis objavio je reagovanje svih državnih zvaničnika uključujući i reagovanje članova Vlade iz reda Demokrata kao i iz reda ostalih partija.

„Nakon toga, javni servis je objavio reagovanje svih partija uključujući i reagovanje PES-a iako su objavili zvaničnike iz redova ove stranke. Postavlja se pitanje, zbog čega je izostavljeno reagovanje Demokratske Crne Gore? Odgovor je jednostavan, pokušaj manipulacije javnosti. Tj. javni servis izostavlja saopštenja stranaka koje imaju kritički odnos prema uređivačkoj politici Javnog servisa u kom moramo istaći, radi ogroman broj izuzetno profesionalnih novinara“, zaključili su

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare