Radunović: Uspjesi parlamentarne većine su impresivni!

Po ocjeni poslanika NSD-a i koalicije ZBCG Slavena Radunovića, dostignuća u parlamentu su impresivna, posebno po pitanju VDT-a, Sudskog savjeta i sudija Ustavnog suda.

„Imam nagovještaja zaista, da bi građani Crne Gore imali razlog da budu optimistični“, rekao je Radunović.

On je rekao da je i bezbjednosna situacija bolja, te da u posljednje vrijeme nema ubistava koja su vezana za sukob kriminalnih grupa.

Osvrćući se na krivičnu prijavu dijela opozicije protiv predsjednika parlamenta Andrije Mandića „zbog isticanja zastave druge države u svom kabinetu“; Radunović je rekao da se DPS nikako ne snalazi u poziciji opozicije.

„Pokušavaju nekim starim stazama da otvaraju podjele i motivišu, homogenizuju svoje birače, pa se opet pozivaju na te stvari. Mnogo bi više trebalo da budemo zabrinuti zašto jedna jaka i velika grupacija toliko bježi od tradicionalne zastave Crne Gore, pod kojom su izvojevane pobjede, pod kojom smo postali suverena država na Berlinskom kongresu, pod kojom je kralj Nikola krunisan i koja nam je do juče bila država zastava, a danas je zovu zastavom druge države. Crveno-plavo-bijela zastava prisutna je u Crnoj Gori od 1847. godine, kada je Petar drugi Petrović Njegoš uveo Obilića medalju koja je bila na crveno-plavo-bijeloj traci“, kazao je Radunović, ističući da je trobojka konstanta, a da su se aplikacije mijenjale.

On je rekao da je to zastava Crne Gore.

Poslanik DPS-a Jevto Eraković rekao je da Radunović pokušava da relativizuje stvari, te da se u kabinetu predsjednika parlamenta desio skandal. Navodi da se u kabinetu čelnika parlamenta strane delegacije dočekuju uz zastavu druge države. Nada se da će pravosudne institucije sve to procesuirati.

„Ovo je banalan primjer, ali slikovit, kako DF ulazi u vlast i diktira kako će se vladajuća većina ponašati. To je i slikovit primjer kako možemo komentarisati prvih sto dana rada Vlade“, rekao je Eraković.

„Uspjesi parlamentarne većine olakšavaju rekonstrukciju“
Osvrčući se na rekonstrukciju vlade, Radunović je rekao da to neće biti u aprilu, mogu to da kažem što se tiče moje političke grupacije, jer do sad bi o tome moralo biti govora, ali to ne mora da znači da neće biti do ljeta“, poručio je on.

Kazao je da će vidjeti da li će to biti parcijalno ili u potpunosti.

„Mi smo parlamentarna većina koja funkcioniše odlično. Sve će to biti proizvod dogovora i političkih prilika. Možemo da kažemo da su stvari išle bolje nego što smo ostavili sporazumom u odnosu sa međunarodnom zajednicom, makasimum što je moglo da se ispuni u ovako kratkom periodu, i međunarodna zajednica je zadovoljna, samim tim to olakšava sprovođenje ove političke rekonstrucije i da zbog toga može doći prije nje, ali najkasnije kao što smo rekli do usvajanja budžeta“, kazao je Radunović.

Na pitanje da li mu je prihvaljivo da i partije koje nijesu potpisnice sporazuma postanu dio izvršne vlasti, Radunović je odgovorio da nema ništa protiv toga.

„Ako se uklope sa našim planovima što da ne, prostora ima, ministarstava ima više nego ikad“, kazao je on.

Mjesta će, kaže on, biti za svakoga ko želi Crnu Goru pomiri, i da stavra Crnu Goru kao bolju državu.

Radunović je poručio građanima da ne doživljavaju tragično rasprave na sjednicima Odbora za bezbjednost.

„Nismo navikli na ovakve prenose, bili su ranije prenosi kada je DPS vladao i kada je bila strašna sprega države i organizovanog kriminala, i niste mogli da očekujete da DPS kritikuje Veljovića.Sada je došlo vrijeme kada se više partija pita, onda dolazi do ovih ishitrenih reakcija“, obajašnjava Radunović.

Kazao je da je možda bolje što imamo priliku da vidimo kako stvari stvarno stoje u sektoru bezbjednosti.

„To su i dalje repovi starom sistema, nije lako to sad prmijeniti“, kazao je Radunović.

Naglasio je da smatra da je stanje bezbjednosti mnogo bolje nego što se šalje slika sa Odbora za bezbjednost.

„Ovo kako će biti riješeno, iskreno ne znam, slažem se ako smo nekog dali odriješene ruke kao Novoviću, da se usaglasi o tome ko će biti šef SPO, onda mu se takva mogućnost mora obezbijediti

Kazao je da je primijetio blago promijenjenu nijansu u stavu Novovića prema Šukoviću.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare