Radunović poručio DPS-u: Tišina, sve ste rasprodali!

Šef poslaničkog kluba Nove srpske demokratije Slaven Radunović odgovorio je u Skupštini Crne Gore šefu poslaničkog kluba DPS-a i kazao da je DPS vladao feudom, a da su oni počeli da baštine evroatlantske vrijednosti iako je Milo Đukanović svojevremeno govorio da će Crna Gora biti poslednje komunističko ostrvo Evrope.

„Mnogo su bliži Đukanovićevom sistemu vladanja oni sistemi na bliskom istoku. Kad pominjete veze sa Rusijom, vi ste prva partija koja je potpisala ugovor o saradnji sa Jedinstvenom Rusijom“, kazao je Radunović.

Dodaje i da je DPS preuzeo te vrijednosti da bi se spasili.

„On je jedini uspio da ne padne od svih komunističkih lidera. On i Slobodan Milošević. Međutim, Milošević je pao, a Đukanović je preživio. E, nije preživio kad je krenuo na Crkvu i na Boga. Vi danas jedinu svoju politiku koju baštinite je politika stvaranja razdora u Crnoj Gori i razlika između Demokratskog fronta i DPS-a. Na toj priči ne možete više da se vratite na vlast. Evo DF, kakav je takav je, borio se ljudski za svoja prava. Da se DF nije tako borio ne bi bilo pobjede 2020. godine“, kazao je Radunović.

Govoreći o izjavai Nikolića da su tadašnji funkcioneri kao da su bili protiv NATO-a i Bajdena, Radunović tvrdi da su to bili povici protiv Mila Đukanovića.

„Hoćete da vas podsjetim na pjesmicu koju smo ovdje pjevali Milu Đukanoviću“, upitao je Radunović.

Na sve to je reagovao šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić koji je kazao da se Radunović zalaže sa veze sa Rusijom i Bjelorusijom.

„DPS je izgubio izbore sa 35% podrške građana Crne Gore. Priznali smo izbore i otišli u opoziciju. To može da se dogodi samo u demokratskim sistemima. To nije diktatura. To je funkcionalna demokratija u kojoj se vlast smjenjuje na izborima i kojima su posle 30 godina akteri izbornog procesa priznali rezultate izbora“, kazao je Nikolić.

Na sve to je reagovao Radunović i kazao da nikada neće da zaborave ruske pare za Crnu Goru.

„Nikada nećemo zaboraviti ono što je Carevina Rusija učinila sa Crnom Gorom. Ne odričemo se braće i braće od stričeva ako na to nije korisno. Živimo u Crnoj Gori i mi to uvažavamo. Ali to da smo se zalagali za nekakve veze, to nije istina“, kazao je Radunović.

Pola Crne Gore su u DPS-u prodali pola Crne Gore, tvrdi Radunović i dodaje da ga danas prozivaju da je autokrata.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare