PREDSJEDNIK SO VUKOVIĆ ORGANIZOVAO RADNI DORUČAK SA NOVINARIMA: MI SMO SABORCI U PROCESU SUŠTINSKE DEMOKRATIZACIJE DRUŠTVA

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, organizovao je veoma dinamičan, interaktivan radni doručak sa novinarima povodom 23. januara – Dana novinara Crne Gore.

Vuković i Marković

Sagovornici su analizirali aktuelnu medijsku sliku i istakli zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, a razmotreni su i modeli njenog unapređenja.

Predsjednik SO je podsjetio da je na današnji dan, 1871. godine, izašao prvi broj lista „Crnogorac“, apostrofirao da mediji, koji pravovremeno i objektivno informišu građane, imaju nemjerljiv doprinos u izgradnji pravednijeg društva i naglasio značaj njihovih kritika, sugestija, pohvala…

„Vi ste nam istinski partneri u nastojanjima da, u svim sferama, stvari promijenimo nabolje i tako napravimo snažan iskorak ka EU, i saborci u procesu suštinske demokratizacije društva. U ime lokalne samouprave mogu da obećam da ćemo uložiti maksimum napora kako bi vaš položaj bio što povoljniji, te da ćemo nastaviti da afirmišemo istraživačko novinarstvo. Hvala na vašem samoprijegornom radu i srećan vam praznik.“, poručio je Vuković.

Predstavnici „sedme sile“ (RTNK, RTCG, Vijesti, Dan, Pobjeda, Onogošt, Novine Nikšića…) su zahvalili Vukoviću na „druženju“ i istakli da je ovo prvi put da ih neko na ovaj način uvaži, uz konstataciju da su slobodni mediji jedan od temelja slobodnog, otvorenog društva.

Radnom doručku prisustvovala je i sekretarka Skupštine Ivana Šljukić.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare