Potpredsjednik Pejović sastao se sa ambasadorom Poljske!

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Boris Pejović sastao se danas sa NJ. E. Andžejem Papježem, ambasadorom Republike Poljske u Crnoj Gori.

Potpredsjednik Pejović istakao je zadovoljstvo zbog susreta koji se održava samo dan uoči obilježavanja godišnjice osnivanja Višegradske grupe (V4), čiji je i Poljska član. Potpredsjednik Pejović je naglasio da bi zemlje Zapadnog Balkana trebalo da se ugledaju na grupu V4 kao model uspješne ekonomske, energetske i bezbjednosne regionalne saradnje usmjerene na što brže evropske integracije. „Crna Gora je posvećena saradnji sa zemljama V4, te se u tom smislu radujemo što će Poljska preuzeti predsjedavanje V4 grupom od jula 2024. godine“, zaključio je potpredsjednik.

Ambasador Republike Poljske NJ. E. Andžej Papjež ponovio je stav zvaniče Varšave u pogledu procesa EU integracija Crne Gore, naglasivši da se Poljska zalaže za što skorije članstvo Crne Gore u EU. „Vidljive su aktivnosti koje sprovodite u prethodnih sto dana, zbog čega i imate našu podršku budući da je svima krajnji cilj stabilnija Evropa i EU“, kazao je ambasador Papjež. Podsjetio je i na „meku moć“ koju ima naša zemlja – u Poljskoj je Crna Gora prepoznata kao izuzetno značajna turistička destinacija što, kako je rekao, potvrđuje i veliki broj direktnih avio linija koji je povezuju sa Poljskom.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare