Посланица ПЕС Бранка Марковић љута као папричица: Јакове ово ти није у реду!

Расписани локални избори у Андријевици за 2. јун, након што су већ расписани у Будви за 26. мај, наставак је праксе коју нажалост наставља актуелни предсједник од свог претходника, оцијенила је посланица Покрета „Европа сад“ (ПЕС) Бранка Марковић.


„Бивши предсједник државе Мило Ђукановић позивајући се на своје уставно овлашцење расписао је у неколико општина одвојено редовне локалне изборе у три недјелје заредом у току јуна 2022. године, што је и сада очигледно наставак исте праксе. Ако узмемо у обзир да се очекује ускоро расписивање локалних избора у Котору и Шавнику, онда ћемо и овог пута имати непотребно најмање три викенда заредом изборне процесе, што је јако лоше из више разлога“, пише у саопштењу Марковићеве.

Оцјењује да, осим што је одлука проблематична са аспекта финансија, додатно је штетна и због могућих тензија у друштва. То, како је навела посланица ПЕС-а, не доприноси динамичном развоју и такву атмосферу грађани не желе.

„Очекујем да одговорни друштвени чиниоци у наредном периоду покрену иницијативу и нађу рјешење како би се исправиле нерационалне одлуке предсједника државе“, закључује Марковићева.

Предсједник државе Јаков Милатовић расписао је локалне изборе у Андријевици за 2. јун, а у Будви за 26. мај.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare