Profesor Pavićević o rekonstrukciji , ko je kome blizak i kakva je politička scena!

Rekonstrukcija Vlade koja se očekuje do kraja godine neće osporiti evropski legitimitet Vlade, smatra politikolog Vladimir Pavićević.

Pavićević je u emisiji “Klub A plus” kazao da će rekonstrukcijom Vlade crnogorska politička scena utvrditi svoje evropsko utemeljenje.

“Ipak, smatram da se malo požurilo sa inicijativom da se obavi rekonstrukcija, vrlo vjerovatno zbg nestrpljenja. Mislim da se nije trebalo žuriti, a ja je očekujem u drugoj polovini godine. Rekonstrukcija će Vladi donijeti samo stabilnost”, smatra opn.

Pavićević smatra da se Crnoj Gori desila politička stranka je postala jača od DPS-a, a to je Pokret Evropa sad.

“PES je po broju glasova, poslanika, a i po uticaju jači od DPS-a. Desila se i disolucija DF-a. DPS je toliko oslabio da se čak i Duško Marković okuražio da konačno nakon godina iščekivanja krene u osnivanje stranke. To će dodatno oslabiti DPS”, smatra Pavićević.

Pavićević nadalje ističe da je DPS ostalo nereformisan i da se nikako ne prilagođava novom vremenu.

“U ovom vremenu ako nisi adaptiran nećeš uspjeti. Oni su izborni gubitnici”, kazao je Pavićević.

Pavićević takođe smatra da je Andrija Mandić jedan od najboljih predsjednika Skupštine godinama unazad i u nekoliko zadnjih izbornih ciklusa.

“Njemu je važno da Skupština bude ocijenjena kao institucija koja doprinosi ulasku Crne Gore u Evropsku uniju”, poručio je on.

Govoreći o odnosima u parlamentarnoj većini, Pavićević smatra da su Demokrate oslabile, a da aktuelni ministri u Vladi Momo Koprivica i Vladimir Martinović nisu više ministri Demokrata, već ministri koji su bliski premijeru Milojku Spajiću.

“Stvara se nova arhitektonika crnogorske političke scene i to je dobra stvar”, zaključio je Pavićević.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare