Pobratimili se Pljevlja i Užice!

Na sjednici Skupštine opštine Pljevlja jednoglasno je usvojena Odluka o bratimljenju dva prijateljska grada Pljevalja i Užica. Ova dva grada pripadaju jednom geografskom, etnografskom i privrednom regionu, vijekovima su dijelili sličnu sudbinu, bez obzira na granice.

Kako je istakao dr Vraneš, Pljevlja i Užice su u istoj geografskoj, ekonomskoj, istorijskoj, kulturoloskoj i privrednoj oblasti, a Pljevlja su čak u nekom periodu i pripadala Užičkom regionu.

Grad Užice je centar Zlatiborskog okruga, najvećeg u Republici Srbiji, a udaljen je svega 124 km od Pljevalja. Imajući u vidu privredne mogućnosti i prirodne i ljudske potencijale, uz obostranu dobru volju, ostvariće se saradnja u oblasti ekonomije, privrede, nauke, sporta, kulture i umjetnosti. Na ovaj način steći će se i uslovi za pokretanje brojnih zajedničkih projekata iz svih oblasti društvenog i privrednog života, a naši građani potvrdiće i zvanično prijateljstvo i bratstvo koje traje još od davnina.

„Nadam se da će se nakon bratimljenja sa Užicem to nastaviti i sa ostalim opštinama u regionu i da istinski svi radimo za prosperitet naše opštine“, dodao je Vraneš.

Skupština grada Užica je prethodno, na sjednici održanoj 29. februara, prihvatila predlog i donijela odluku o uspostavljanju saradnje između Grada Užica i Opštine Pljevlja.

Izvor: PV Svitanje

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Neka je sa srećom.

Bravo! Neka je sa srećom na obije strane! Takve bratske veze nam trebaju jer smo dio istog naroda, upućeni jedni na druge!