Побратимили се Пљевља и Ужице!

На сједници Скупштине општине Пљевља једногласно је усвојена Одлука о братимљењу два пријатељска града Пљеваља и Ужица. Ова два града припадају једном географском, етнографском и привредном региону, вијековима су дијелили сличну судбину, без обзира на границе.

Како је истакао др Вранеш, Пљевља и Ужице су у истој географској, економској, историјској, културолоској и привредној области, а Пљевља су чак у неком периоду и припадала Ужичком региону.

Град Ужице је центар Златиборског округа, највећег у Републици Србији, а удаљен је свега 124 км од Пљеваља. Имајући у виду привредне могућности и природне и људске потенцијале, уз обострану добру вољу, оствариће се сарадња у области економије, привреде, науке, спорта, културе и умјетности. На овај начин стећи ће се и услови за покретање бројних заједничких пројеката из свих области друштвеног и привредног живота, а наши грађани потврдиће и званично пријатељство и братство које траје још од давнина.

„Надам се да ће се након братимљења са Ужицем то наставити и са осталим општинама у региону и да истински сви радимо за просперитет наше општине“, додао је Вранеш.

Скупштина града Ужица је претходно, на сједници одржаној 29. фебруара, прихватила предлог и донијела одлуку о успостављању сарадње између Града Ужица и Општине Пљевља.

Извор: ПВ Свитање

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Neka je sa srećom.

Браво! Нека је са срећом на обије стране! Такве братске везе нам требају јер смо дио истог народа, упућени једни на друге!