Pauza! Vlada imala žestoku raspravu!

Premijer Milojko Spajić dao je novu pauzu na sjednici Vlade na kojoj bi trebalo da se donese odluka o izboru novog v.d. direktora policije.

Kako saznaje BORBA, Spajić izričito zahtijeva od Šaranovića da li informacije o izboru v.d, direktora policije koji ne sadrži podatke koji mogu nanijeti štetu državi, može biti javno objavljen. Premijer insistira da ministar unutrašnjih poslova saopšti ime poligrafiste, što ovaj uporno odbija.

Šaranović, prema Spajićevom mišljenju krši Zakon o tajnosti podataka, jer informacija koju je označio internom nije prošla testa „štetnosti“.

Sakrivanjem biografije, kvalifikacija i ispunjenosti uslova svog kandidata Lazara Šćepanovića Demokrate nastavljaju da srljaju. Očito žele još jednom političkom ucjenom da profitiraju, na isti način kao što su sa sedam mandata dobili pola resora u Vladi.

Podsjetimo, Spajić je jednom već dao kratku pauzu, jer je ministar unutrašnjih poslova pokušao da pod oznakom tajno sakrije sve pojedinosti vezano za konkurs za izbor v.d. direktora Uprave policije.

Šaranović je pojedine proceduralne dokumente o konkursu proglasio internim kako ministri i javnost ne bi imali uvid u sve procedure koje su prethodile predlaganju Lazara Šćepanovića za rukovodioca policije.

Premijer Spajić je problematizovao način na koji je rađeno poligrafsko testiranje.

Prema informacijama do kojih smo došli, na taj način su Demokrate htjele da prikriju činjenicu da je Šćepanovića na poligrafu ispitivao službenik kojem je on direktno nadređeni i koji mu je ujedno i drug.

To je i zamjereno Šaranoviću od strane premijera, koji je zatražio da od Šaranovića da dopuni dokumentaciju kako bi javnost bila upoznata sa svim detaljima konkursa za izbor v.d. direktora policije.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Nije konkurs vec javni poziv. Razlika je