Oglasilo se VDT povodom prijetnji Danijela Živkovića!

Iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici “Vijestima” su juče, odgovarajući na pitanja da li su formirali predmet povodom Živkovićeve izjave i da li u njoj ima elemenata krivičnog djela, kazali da ta institucija u okviru svoje nadležnosti “prati i ocjenjuje da li u izjavama, kao i radnjama bilo kog lica postoje bitna obilježja krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva”.

“Tako da ukoliko ocijeni da je potrebno formirati predmet povodom bilo kojeg slučaja, javnost će biti blagovremeno obaviještena”, saopštila je rukovoditeljka i portparolka Višeg tužilaštva Lepa Medenica.

Da će odgovor na eventualno hapšenje Đukanovića biti “radikalan”, poručio je prekjuče njegov nasljednik na funkciji lidera DPS-a Danijel Živković. On je Anteni M kazao da nije prvi put da politička konkurencija DPS-a “najavljuje da bi trebalo uhapsiti Đukanovića”, i da se to “priča dvadeset i nešto godina”.

“Ako postoji ta i takva namjera i ako neko misli da će političkim uticajem ili instrumentalizacijom pravosuđa da pokrene i nastavi spiralu revanšizma ili da kroz iskazanu namjeru eventualno krene u takav naum, onda nemojte da imate dilemu da će odgovor biti radikalan. To znači da ćemo se organizovati dovoljno dobro da ćemo takve naume spriječiti”, istakao je.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare