Novović: Biće još hapšenja!

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović potvrdio je da je bivši šef barske kriminalističke policije Ilija Vasović uhapšen jutros po nalogu SDT-a zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

GST je potvrdio navode portala Libertas da je prepiska koju su preko Skaj aplikacije vodili policajac Vasović i optuženi Mrkić u SDT-u od juna prošle godine.

Novović je televiziji Vijesti kazao da hapšenjem Vasovića koji će oko 21 sat biti saslušan u SDT-u nijesu završena hapšenja u ovom slučaju u kojem je okrivljen i bivši šef policije Veselin Veljović.

“On je uhapšen zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja. Trenutno se rade pretresi na više lokacija vezanih za ovaj događaj”, kazao je Novović u emisiji Načsito koja će večeras biti emitovana na TV Vijesti.

Novović je saopštio da se radi o obimnom predmetu, te da je zbog toga formiran drugi poseban dio čija je realizacija započela jutros.

“Obzirom da se radi o obimnom materijalu, a da pritvor u istrazi može trajati samo šest mjeseci, odlučeno je, od strane specijalnog tužioca, da jedan dio predmeta obradi, završi istragu i optuži, a da drugi dio predmeta formira poseban predmet, a kao što ste vidjeli, realizacija tog predmeta je uslijedila upravo jutros”, istakao je Novović.

Na pitanje šta je sa ostalima koji se pominju u prepiskama koje objavio Libertas poput biznismena Miodraga Dake Davidovića, Novović je naveo da u ovom trenutku imaju podatke do nivoa osnova sumnje da je Ilija Vasović bio korisnik jednog od pinova.

„U tom predmetu za koji sam kazao da je izdvojen, nalazi se taj materijal i u tom materijalu sve što se nalazi biće realizovano vezano kroz predmet u kojem je procesuiran Ilija Vasović”, naveo je Novović.

Novinar je upitao Novovića ko je kovrdžavi koji se pominje u transkriptima, a kojeg je vladajući PES-u već prepoznao kao bivšeg premijera Dritana Abazovića.

“Neću ja sada, bilo bi prerano odgovarati na ta vaša pitanja”, odgovorio je Novović.

Podsjetimo, Vasović je uhapšen po nalogu specijalnog državnog tužilaštva nakon što je portal Libertas objavio transkripte sa Skaj komunikacije gdje Vasović, prema detaljnim instrukcijama odbjeglog Aleksandra Aca Mrkića sa lažnim diplomatom Stevanom Simijanovićem u stanu Miodraga Dake Davidovića u Podgorici ugovara preuzimanje svih poslova u vezi sa švercom cigareta u Crnoj Gori

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare