Novi direktor policije se bira u utorak!

Tematska sjednica Vlade Crne Gore na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti izbor vršioca dužnosti direktora Uprave policije biće održana u utorak, 12. marta. Sjednica će zvanično biti zakazana danas, saznaje Portal RTCG.

Bivši ministar Zoran Miljanić ocijenio je ranije da je dobro što je raspisan interni konkurs za vršioca dužnosti direktora Uprave policije (UP) i što postoji više kandidata od kojih će ministar unutrašnjih poslova predložiti jednog kandidata.

„Bitno je da se donesu prave odluke i u situaciji koja se odnosi na direktora Uprave policije. U momentu kada direktor nema povjerenje ni parlamenta ni vlade, jasno je da treba da se pronađe način kako da se dođe do novog direktora, a naravno da se do direktora Uprave policije se dolazi na konkursu“, kazao je Miljanić prije nekoliko dana za Radio Crne Gore.

Smijenjeni direktor Uprave policije Zoran Brđanin kazao je u obraćanju javnosti da je odluka Vlade o njegovoj smjeni nezakonita i najavio novu tužbu.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović pozvao je sve zainteresovane policajce koji ispunjavaju uslove da do 10. marta dostave prijave za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

(RTCG)

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare