Nikola Jovanović: Očekujem razgovore sa PES!

Izjavu poslanice PES-a Nađe Laković koja je saopštila da će ova partija biti konstruktivan činilac vlasti u Budvi doživljavam pozitivno zbog čega ću u narednim danima uputiti zvaničan poziv za konstruktivan razgovor u pravcu dogovaranja o uspostavljanju vlasti, kazao je Predsjednik Skupštine opštine Budva i nosilac liste „Budva naš grad“ Nikola Jovanović.

On se oglasionakon današnje izjave Laković, koja je poručila da “PES će biti konstruktivan činilac u formiranju vlasti u Budvi”.

“Smatram da ćemo u toku razgovora razriješiti i eventualne dileme da li su baš sve partije koje čine opozicione subjekte na državnom nivou nepoželjan ili poželjan partner ako se uzme u obzir da sa pojedinima, kao što je URA, već vrše vlast u Glavnom gradu u kojem i sam PES poziva na očuvanje te iste vlasti”, naveo je Jovanović u reagovanju dostavljenom medijima.

Ne sumnja, kaže, da kao ozbiljan politički subjekt PES ima svoj samostalni pravac političkog djelovanja.

“U kojem je temelj poštovanje volje građana iskazane na izborima i borba protiv kriminala koja mora da bude prioritet bez obzira gdje se ista odvija. Zbog činjenice da Budva kao metropola turizma generiše 50 odsto ukupnog turističkog prometa i prihoda u državni budžet, odgovornost političkih činilaca je formiranje vlasti u što kraćem zakonskom roku na osnovu izborne volje građana Budve kao nosioca suvereniteta”, istakao je Jovanović.

U tom smislu, smatra on, posebnu odgovornost ima PES kao partija koja dominantno upravlja državnim institucijama-

“I zato vjerujem i ne sumnjam da će prihvatiti poziv za dogovor jer odgovornim ljudima koji donose odluke su bitniji građani od bilo čega d

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare