Nikola Jovanović : Bićemo ubjedljivi pobjednici u Budvi!

Mi smo izašli iz prvog izbornog ciklusa kao pobjednici ali sada očeujemo još ubjedljiviji uspjeh. Mi smo se trudili da sačuvamo vlast i napravili dosta kompromisa. Građani Budve znaju da sa jedne strane imaju one koji se bliski kriminalu i sa druge strane one koji se zalažu za bolji život građana. Bićemo nosioci političke stabilnosti u Budvi”, rekao je Jovanović.

Govoreći o optužbama da će formirati vlast u Budvi sa DPS-om Jovanović je rekao da je pozadina optužbi da se na jeftin način nanase šteta koaliciji čiji je nosilac.

Građani, kaže, nisu povjerovali u takav scenario jer, kako ističe, dolaze iz nekadašnjeg DF-a ovekovječeni su borci protiv DPS.

Dodaje da vlast u Budvi nije formirana zato što sa druge strane nije postojalo volje.

“A tu mislim na Demokratsku Crnu Goru i PES. Iako smo vodili razgovore iz PES-a nijesu bili zainteresovani da se formira vlast”, rekao je Jovanović.

Na pitanje kakva je bila turistička sezona u Budvi, Jovanović je rekao da je bila zadovoljavajuća po broju posjeta i ostvarenim prihodima.

“Sezona je, ipak, podbacila u odnosu na prethodnu godinu i postoji prostor za poboljšanje. Osjeća se nedostatak turista iz Rusije a platežna moć gostiju je ve godine bila niža”, rekao je on.

Komentarišući to što je švajcarski sud odbio zahtjev da Opština Budva isplati više od 40 miliona eura koncernu WTE zbog raskidanja ugovora jer mnogi nijesu vjerovali da će Opština dobiti taj spor Jovanović je rekao da iza toga stoji velika pravna i politička borba.

“Ne samo moja nego još iz 2017. godine kada je DPS izašao iz vlasti. Radi se o jednom od arbitažnih postupaka. Na veliku sreću dobili smo prvu pravnu bitku ali nas očekuje postupak pred Privrednim sudom gdje nas je Vlada tužila za 9.6 miliona eura. Ironija je da su sve vlade nakon 2020. nastavile putem kojim je išao DPS”, rekao je Jovanović.

Komentarišući funkcionisanje lokalne samouprave Jovanović je rekao da ona funkcioniše odlično kao i svi njeni organi.

“Postoji kontinuitet vlasti. Radi se na nekoliko infrastrukturnih projekata, priprema se rebalans budžeta, na računu imamo 14 miliona, račun je solvantan i likvidan”, zaključuje Jovanović.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare