Nemanja Vuković sa dobrovoljnim davaocima krvi: Nikšić je grad humanosti, bio i ostaće!

Skupština opštine Nikšić, Opštinski odbor dobrovoljnih davalaca krvi i Opštinska organizacija Crvenog krsta, četvrti put zaredom, zajednički su obilježili Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi.

Tom prilikom, predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, istakao je da je Nikšić centar dobročinstva, te da su Nikšićani uvijek bili spremni da pomognu drugome.

,,Ponosan sam na sve ljude dobre volje koji svakodnevno pokazuju da herojstvo nije vezano samo za velike podvige, već se ogleda i u svakodnevnim, tihim gestovima dobrote i solidarnosti. Svojom nesebičnošću i altruizmom vi doprinosite spašavanju života. Davanjem krvi dajete nadu, snagu i novu šansu za život. Pomažući jednom čovjeku, pomažete cijeloj zajednici. Zajedno ćemo učiniti dodatne napore da animiramo i druge da nam se priključe, da budemo još efikasniji i bolji. I ubuduće možete da računate na Opštinu, kao pouzdanog partnera u svim humanim akcijama i nastojanjima da Nikšić učinimo boljim i sigurnijim mjestom za život.”, zaključio je Vuković.

Predsjednik Odbora dobrovoljnih davalaca krvi Nikšić, Ratko Čvorović, ocijenio je da „nema ništa svetije nego pomagati drugima“ i zahvalio Vukoviću na kontinuiranoj podršci i afirmaciji dobrovoljnog davalaštva krvi. Podsjetio je da je Nikšić bez premca, kada je riječ o akcijama prikupljanja jedinica dragocjene tečnosti.

Našim sugrađanima, koji su krv donirali 10, 20, 30 i 40 puta, zahvalnice su uručili Rade Perišić, predsjednik Opštinske organizacije Crvenog krsta i Mitar Vučković, predsjednik Crvenog krsta Crne Gore, dok je humanistima koji su 50 puta darivali krv, kao i Radenku Vemiću – koji je to učinio čak 75 puta, priznanja uručio predsjednik SO Vuković.

Podsjetimo, Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obilježava se po 20. put, a ovogodišnja kampanja Svjetske zdravstvene organizacije „20 godina darivanja – hvala dobrovoljnim davaocima“ ima za cilj da se istakne kontinuirana potreba za redovnim, dobrovoljnim davanjem krvi i promoviše kultura davalaštva, naročito među mladima.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare