Nastavljena sjednica! Da li će biti izabran direktor policije!?

Sjednica Vlade sa jedinom tačkom – izbor vršioca dužnosti direktora Uprave policije nastavljena je nakon pauze koja je bila određena na zahtjev ministara iz redova Pokreta Evropa sad, saznaju „Vijesti“.

Pauza je bila data nakon što je počela rasprava o predlogu premijera Milojka Spajića da policijom „kooridnira“ Aleksandar Radović.

Taj institut nepoznat je u Zakonu o unutrašnjim poslovima, koji predviđa da Vlada bira v.d. šefa policije na predlog ministra unutrašnjih poslova.

Prethodno je odbijen predlog ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da vršilac dužnosti direktora Uprave policije bude Lazar Šćepanović.

Šaranović je upozorio na krivičnu odgovornost članova Vlade koji budu glasali za bilo kojeg kandidata osim onog kojeg on predloži.

Sjednica Vlade, koja je počela u utorak u 16.25 časova do sada je prekidana četiri puta.

Vlada je morala do ponoći donijeti odluku o nasljedniku razriješenog direktora policije Zorana Brđanina kome tada prestaje mandat. Moguće je i da Vlada svoju odluku stavi van snage ili produži rok do kojeg će on obavljati tu dužnost.

Šaranović je ranije u utorak uputio pismo premijeru Milojku Spajiću, kojim ga upozorava na posljedice ukoliko se ne izabere kandidat Lazar Šćepanović kojeg je predložio za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Saranovic nezna da njegov predlog ne obavezuje Vladu. Takvo skandalozno neznanje je zabrinjavajuce ili misle da su pametni, a svi ostali neznaveni. Zasto bi onda Vladi bilo dato da bira, ako moze samo da izabere kandidata, kojeg predlozi ministar. Vlada onda ne treba da postoji. Smijurija od ministra i Demonkrata.