Наслућује се хаос у Албанији! Прекинути избори у Химари!

У Општинској изборној комисији Борш, притисак социјалиста да се објаве  бирачки спискови, зауставља их секретар опозиције Омонија 

Притисци социјалиста на повјеренике и чланове  у бирачким одборима  у Химари су увелико расту , јер је Социјалистича Партија  увела своје људе и упорно траже спискове људи који су до сада гласали.

Предане  су пријаве Централној изборној комисији и мисији OSCE против социјалистичких повереника  у Општинској изборној комисији , док им секретари опозиције у комисијама нису дозволили да објаве спискове.

Извештаји о притисцима социјалиста објављени су у Општини  Борш, одакле је већинска партија у бирачким центрима тражила да се листе доставе . Захтев је стигао од једног од чланова Социјалистичје Партије  у комисији, да се потврди ко је гласао, а ко није.

Кроз овај потез социјалистичких комесара јасно се види покушај СП-а да утиче на бираче у Химари и украде  гласове. Баш као и прљава игра Раминог покровитеља-Вангел Тавоса  да освоји изборни резултат на столу у корист свог социјалистичког кандидата мимо закона о избору одборника и посланика .

Тренутно је ситуација напета , у тренутку када се посланици опозиције суочавају са притиском социјалиста да се мијешају у изборни процес за градоначелника у Химари . 

Раније данас из затвора у Фиру огласио се Фредис Белерис као и кандидат опозиционе Грчке мањине  Петрос Ђукуриос позивајући власти Албаније да омогуће грађанима Грчке националности да несметано гласају . 

Централна изборна комисија Албаније забранила је Дионисиосу Јоанидису најстаријем Грку који је напунио 100 година да гласа на изборима у Химари . 

Порок долази са душом. 

Вођа Химарских Грка Петрос Ђукуриос дао је изјаву за Спутник :

Цијела влада је отишла у Химару на двије недјеље ради притиска и куповине гласова , сви директори су се бавили куповином гласова у Химари.Обабјештајна служба  ШИШ и полиција врше притисак у Химари,али поново су  у паници јер се осјећају одбачено и да би били сигурни да су довели бираче из других средина и мјеста  са фалсификованим личним картама 

*Специјално за портал 083 Дејан Бешовић

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare