Ministarke Jakšić -Stojanović i Gorčević neprofesionalne prema medijima

Očigledno je da pomenute ministarke još uvijek nijesu shvatile da one sada treba da su dostupne svim crnogorskim građanima i medijima, jer obavljaju javne funkcije.
Tačno je da u članu 29. Zakona o državnoj upravi piše da ministar za svoj rad, rad ministarstva, kao i za stanje u upravnoj oblasti odgovara Skupštini Crne Gore i predsjedniku Vlade.

Međutim, prenebregava se činjenica da su svi oni ustvari odgovorni crnogorskim građanima, koji svojim glasovima direktno utiču na sastav Skupštine, koja kasnije bira premijera i Vladu.

Neodgovaranjem na pitanja (najčešće portalu BORBA,bez navođenja razloga) i istrajavanjem u očiglednom bojkotovanju onih medija koji se ne slažu sa nekim stavovima i potezima lidera Pokreta Evropa sad, odnosno premijera 44. Vlade, dvije ministarke iz redova PES-a samo dokazuju da još uvijek nijesu spremne za obavljanje važnih javnih funkcija. Takođe pokazuju i da su objeručke prihvatile obrasce ponašanja koji su bili svojstveni nekim ministrima iz DPS-a.

Gospođe Gorčević i Jakšić-Stojanović nijesu u ministarske fotelje zasjele, jer je to bio Spajićev ćef, već zbog toga što im je to jedan dio građana omogućio glasajući za PES, a parlamentarna većina odlučila da prihvati Spajićeve kadrovske predloge za 44. Vladu.

Ukoliko nijesu spremne da se nose sa pritiskom koji prati tako odgovorne funkcije, najbolje bi bilo da su prepustile dobijene resore osobama koje bi na profesionalniji način iznijele sve ono što se zahtijeva i očekuje od ministra, odnosno ministarke.

Svojim tretmanom pojedinih medija, dvije ministarke uporno dokazuju da ne baštine one vrijednosti za koje se Pokret, čije su članice, navodno zalaže.

Preostaje nam da ministarkama Gorčević i Jakšić-Stojanović poželimo da u 2024. godini uspješno vode svoje resore i usput shvate da ignorisanje pojedinih medija ustvari indirektno pokazuje i njihov odnos prema crnogorskim građanima

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare