Milan Knežević: Vladi otkazujemo podršku ako ne bude Rezolucije o Jasenovcu!

Demokratska narodna partija suspendovala je podršku Vladi Milojka Spajića a dalju podršku će razmotriti ako bude usvojena Rezolucija o genocidu u Jasenovcu. O ovoj temi je za beogradsku Prvu govorio lider te partije Milan Knežević i tom prilikom kazao da je jedna mala ali velika Srbija najavila promjenu geopolitičke mape i geopolitičkih kretanja.

„Osjećam se tužnim i to sam i rekao Aleksandru Vučiću. Radije bih volio da su 192 zemlje glasale za Rezoluciju a da je Crna Gora bila protiv. To je jedna velika sramota za crnogorski narod i crnogorsku državu a Vlada Milojka Spajića se upisala u najcrnje stranice crnogorske istorije a ovo se može porediti samo sa priznanjem lažne države Kosovo“, kazao je Knežević.

Lider DNP-a je kazao da je DNP suspendovao podršku toj Vladi a preduslov da uopšte raspravljaju o podršci je usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu najkasnije do kraja juna.

„Tek nakon toga možemo razmatrati dalju podršku njegovoj Vladi uz jasno koncipirane programske i ideološke narative koje smo mi u našoj izbornoj kampanji saopštavali građanima a to je da se srpski jezik normira kao službeni u Ustavu, da dođe do potpisivanja međudržavnog sporazuma sa Srbijom o dvojnom državljanstvu, normiranje trobojke kao narodne zastave, ali želimo da vidimo i program Evropa sad 2 koji još uvijek niko nije vidio. Takođe smo tražili i da se normira nezastarijevanje krivičnih djela koja se tiču sticanja imovine kroz organizovani kriminal ali i smjenu određenih ministara za koje postoji sumnja da imaju veze sa organizovanim kriminalom i korupcijom“, kazao je Knežević.

Lider DNP-a podsjeća da u Vladi postoje i Srbi i da je njih najmanje 7-8.

„Ne treba nositi žalost samo ka onima koji su nacionalni Crnogorci, jer mi nakon 2020. godine redovno u Vladama Zdravka Krivokapića, Dritana Abazovića a sad i Milojka Spajića imamo Srbe koji su mirno posmatrali sve ovo što se dešavalo i u Vladi Crne Gore odnosno ovu njenu podršku Rezoluciji, ali su i dali legitimitet odluci koja je protivna većinskom narodu Crne Gore“, kazao je Knežević.

On navodi da će DNP ukoliko ne bude usvojena Rezolucija o genocidu u Jasenovcu koju je inicirao sam premijer Spajić otkazati dalju podršku njegovoj Vladi i neće davati nikakav legitimitet onome što se desilo u prethodnom periodu a to je Rezolucija o Srebrenici.

„Nadam se da će i kolege iz koalicije koji su se jasno odredili o Rezoluciji o Srebrenici i o Jasenovcu poći našim stopama i da neće dozvoliti Milojku Spajiću da se igra sa žrtvama srpskog naroda i da se suočavamo sa prošlošću samo kada su u pitanju Srbi i srpski narod, ali nikako da se suoče sa genocidom koji je počinjen nad Srbima. Kad god potegnete priču o zločinima koji su se desili nad Srbima, onda oni počnu da vam prijete IBAR-om i Evropskom unijom i kako to nije u skladu sa evropskom politikom a onda upadate u lavirint očekivanja a po dobrom narativu, za to je kriv Aleksandar Vučić“, kazao je Knežević.

Dodaje i da su to isti ti ljudi koji dobijaju diktate od ambasada i zato misle da se njihov odnos prema Vučiću zasniva na ucjenama i opstrukcijama kao što se njihov odnos bazira na to. Komentarisao je i najavljeni IBAR i kazao da su to 33 zadatka koja treba ispuniti kako bi ušli u novo kolo predpristupne priče a to je prije nekoliko mjeseci potencirao Milojko Spajić.

„Non stop mi dobijamo nove uslove, od IBAR-a do nekih drugih stvari koje se predstavljaju kao imperativ kao i ova Rezolucija o Srebrenici. Čuli smo od premijera koji je saopštio da Crna Gora glasajući za Rezoluciju nije ništa ni dobila ni izgubila. Onda se postavlja pitanje kako je moguće da je Crna Gora uvela amandmane, a Srbije pretrpjela štetu glasanjem Crne Gore. Mi non stop imamo neke nove i nove zahtjeve iz EU a meni je potpuno jasno šta oni žele od nas Crnogoraca Srba na evropskom putu a to je da postanemo Nemo, pjevač iz Švajcarske koji je pobijedio na Evroviziji, a koji ne zna je li muško ili žensko. Nama isto to žele“, kazao je Knežević.

Lider DNP-a tvrdi da se u UN-u dogodilo čudo imavši u vidu namjeru Njemačke da broj zemalja koji će podržati Rezoluciju biti preko 100.

„Doživjeli su fijasko. Nastup Aleksandra Vučića je bio istorijski. Nije bilo lako jednoj maloj Srbiji da se kost u kost suoči i sa Njemačkom, Kvintom, marionetskim državama iz regiona koji žele po stoti put da zabodu nož u leđa Srbiji. Ono što je rekao Vučić, svijet u kom smo dosad živjeli se mijenja i postaje multipolarni, i svakome je jasno da je ovo zbog Gaze, napredovanja Rusije u Ukrajini, potencijalnog povratka Trampa, i željeli su da gurnu Srebrenicu. Srbija je pokazala da je 2/3 čovječanstva na njenoj strani a sada su svi čuli za Srbiju“, kazao je Knežević.

Dodaje da ga je bilo sramota kada je slušao predstavnicu Nikaragve tvrdeći da je kao sestra Batrićeva iz Gorskog vijenca.

„Ja sam pokušao da potražim ima li korijena iz stare Crne Gore. Održala je lekciju našem predstavniku. U UN-u inače nisu mogli da odluče ko će glasati za to. Oni su našli nekog zaboravljenog kadra BS-a iz vremena Mila Đukanovića koji je glasao u svoje ime a ne u ime većinske Crne Gore i time pokazao da Crna Gora nema spoljnu politiku već se samo usmjerava ka vjetrovima koji duvaju iz Berlina, ali Bogu hvala, taj vjetar je sve slabiji“, kazao je Knežević

3 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ако и Дако су два најгора човјека! Мислим да послије ове бруке нема назад! Спајић је завршио, јер ко једном изда народ, издаће и опет и то по потреби и горе и црње! Ја са таквима не бих ни на пијацу а камоли у владу! Мало ли је што је свој народ прогласио геноцидним и то без икаквог геноцида!И то по наговору доказаних геноцидаша, њемаца, енглеза, француза…. Мала слова су по заслузи ! Са људима који тргују образом не треба дружити! Тим прије што се иза брда ваљају тектонске промјене и ми морамо јасно видјети гдјенам је и са ким нам је мјесто!

Ovi satanisti jedva cekaju da izadjete, da bi usli bosnjaci. Dobro razmotriti radi naseg naroda.

Mani se corava posla odma rusi ovu nakaradnu vladu odavno si to trebao pa nebi bilo rezolucije nego Mandic nece iz fotelje vi ste zastidje Srpsko