Milan Knežević: Ljepše sa ste stavili Milovog Aca u IRF nego Drecuna! Briga me za IBAR!

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore Milan Knežević kazao je na Vijestima da se nisu miješali u bezbjednosni sektor, iako su bili optuživani da bi ga „đavolisali“, pa sad vidimo da su ga upravo ti isti koji su optuživali sada „đavolisali“.

„Priču oko rekonstrukcije nije potegao DF nego Milojko Spajić. Imamo sad IBAR koji se pojavio prije desetak dana i ona je glavna a to je kao Đekna za briselsku potrebu. A IBAR pravila i IBAR mjerila niko nije potpisao u sporazumu. Nigdje ne postoji u 21 mjerilu, da je Skupština nosilac tih promjena“, kazao je Knežević.

Tvrdi da razgovara sa Spajićem i da nema nikakvu obavezu prema IBAR-u a da su njegove obaveze da izglasa sve evropske zakone.

Komentarišući kandidata za ambasadora DNP-a za ambasadora u Rusiji tvrdi da je on najbolje rješenje i da može pomoći u otvaranju tržišta bivšeg Sovjetskog saveza.

„Napravljena je šteta izborom Aleksandra Radovića“

Predsjednik DNP-a kaže da je napravljena šteta izborom Aleksandra Radovića za v.d. direktora policije i da se to najbolje vidi kroz krizu parlamentarne većine.

„Nije ispoštovan član 16 Zakona unutrašnjih poslova da se predloži jedan od pomoćnika direktora za v.d.-a. Mi smo imali stav gospodina Šaranovića da će raspisati kako javni tako i interni konkurs. Ti konkursi ne prepoznaju poziciju v.d. direktora“, kazao je on.

Tvrdi da je upozorio Spajića da se čini greška ali i da se nisu mogli odrediti jer nisu u Vladi.

„Politička šteta je napravljena a vjerovatno će postojati i sudski proces sa epilogom. Mislim da savez konstituenata vlasti nije osnažen, a hoće li doći do dogovora ne znam. Ja želim da budem realan čovjek. Imamo činjenicu da su Demokrate izašle sa oročavanjem podrške Vladi a da će napraviti temeljnu analizu nakon toga. Šta to znači – možda će imati neke nove zahtjeve, možda žele izbore, u politici je sve moguće. Sada imamo jasan ugao posmatranja a to je da je naša koalicija sa strane, ali prilično zabrinuta. Pokušavamo da budemo posrednici po svim pitanjima iako nas ništa ne pitaju povodom bezbjednosnog sektora“, kazao je Knežević.

Dodaje da misli da će se Brđanin vratiti na mjesto direktora policije upravo zbog ovakvih poteza. Tvrdi i da će bivši generalni inspektor ANB-a Artan Kurti vjerovatno ići stopama Zorana Brđanina i da će i njega vratiti na poziciju.

„Čuo sam da je Aleksandar Radović kvalitetan, ali sam čuo i da je imao problem sa poligrafom“

Kada komentariše biografiju Aleksandra Radovića, Knežević kaže da je izvjesno da je u nekom vremenskom protoku bilo jasno da značajan broj rukovodećih kadrova nije mogao napredovati bez Veselina Veljovića.

„Takođe sam čuo da je on kvalitetan službenik koji je bio zadužen za komunikaciju sa Europolom ali i da neka pitanja na polgrafu nisu pozitivno odgovorena. Ovo je rat za prevlast u bezbjednosnom sektoru, a sličan scenario ćemo imati ako se pokrene i pitanje direktora ANB-a. Ova Vlada je heterogena, znate kako se sastavljala. Prvo smo bili mi, pa Bošnjaci, pa Albanci, vrtjeli smo se kao balerine. Imamo sporazum kog svako tumači kako ga tumači. Mi smatramo da ovoj Vladi treba dati šansu ali je isto tako i kritikujemo. Mi čekamo rekonstrukciju, a sa nekog aspekta političkog djelovanja, meni bi najbolje bilo da ćutim i da aplaudiram. Ali vidite da se oglašavam povodom svega“, kazao je Knežević.

„Bolje da su stavili Aca Đukanovića na čelo IRF-a nego Predraga Drecuna“

Komentarišući izbor Predraga Drecuna, Knežević tvrdi da je bolje da su postavili Aca Đukanovića na čelo IRF-a.

„Čovjek koji se odjednom pojavio u klubovima PES-a, čovjeka koji je blizu rukovodećem kadru lasnirao Andrej Milović. Ne mogu da razumijem. Da sam bio na Vladi i ja bih glasao protiv toga – on je personifikacija i metafora DPS-a koji je 1996. godine pitao gdje su pare. On je očigledno našao pare kada je našao pare od Prve banke. Taman sa institucionalnog nivoa može da otkrije đe su pare“, kazao je Knežević dodajući da je to skandalozno i da je napravljena velika greška.

Kada komentariše izbor Gojka Raičevića, urednika IN4S-a u Odbor direktora Aerodroma, Knežević pita voditelja koliko je kadrova Vijesti zapošljeno u Vladi Zdravka Krivokapića.

Na pitanje kako je moguće da Spajić tvrdi da nema nestabilnosti Knežević tvrdi da postoji kriza na relaciji Demokrate PES, kriza u Glavnom gradu, u bezbjednosnom sektoru.

„Jasno je da je sve vrlo nestabilno i konfuzno. Samo još mi falimo“, kazao je on.

„Što DPS ne raskine ugovor sa Jedinstvenom Rusijom Vladimira Putina?“

Komentarišući odnos sa Aleksandrom Vučićem, tvrdi da se ne miješa u pitanja druge države, i da je osvojio 47% na parlamentarnim izborima, kao i da su opoziciji izašli u susret po pitanju izbora u Beogradu.

„47% je legitimno da se uradi u Srbiji a sporan je Beograd. On je lagano mogao da napravi dogovor sa dijelom Nestorovićevih odbornika. Ovi što sad takođe kritikuju Putina, pa DPS je prvi napravio sporazum sa Jedinstvenom Rusijom. Što ne raskinu ugovor sa Jedinstvenom Rusijom? Evo Makron je čak i spreman da razgovara sa Putinom pored ovakvih izjava“, kazao je on.

Komentarišući komentar Marka Kovačevića na cetinjsku sjednicu, Knežević se prisjeća govora Oskara Hutera koji je, kako je kazao, ušao u granicu nevaspitanja.

„Ona smo ušli u zamalo fizički sukob i otvorila se priča o porijeklu Oskara Hutera. On je kao funkcioner NSD-a saopštio svoj stav vezano za dešavanja na Cetinju. Smatram da treba smiriti tenzije. Huter nije izvanjac u Crnoj Gori, ali nije ni veći Crnogorac u Crnoj Gori“, kazao je Knežević.

On se na pitanje zašto krate himnu, pita zašto stoje stihovi Sekule Drljevića i dalje u himni koji je ratni zločinac.

„Je li normalno slaviti kolaboratore. Treba zaboraviti na podjele partizani četnici, federaliti i tako dalje…“, kazao je Knežević.

Komentarišući prozivke voditelja zašto se slavi dan druge države, Knežević tvrdi da se u Crnoj Gori slavi Dan zastave Albanaca, Turske, Bosne, a da u Pljevljima žive Srbi.

„Vraneš je obilježio taj dan. Ako mogu Albanci da slave u Tuzima Dan zastave, ako može da se slavi izlazak američke vojske iz Avganistana“, kazao je Knežević.

„Milović i Šuković su pitanje za SDT“

Komentarišući dešavanja na prošlomjesečnom Odboru za bezbjednost, tvrdi da je to posao za SDT.

„Sve ono što je rekao Andrej Milović i što je rekao Predrag Šuković na Odboru za bezbjednost i odbranu je tema za Tužilaštvo. Ne možemo rješenja tražiti u Parlamentu i Odboru. SDT treba da se odredi prema aferi Do Kvon, prema onome što su saopštili Milović i Šuković jedan za drugog. Donešena je i odluka za izručenje Do Kvona Južnoj Koreji. SDT treba što prije da se odredi prema onome što potresa čitavu Crnu Goru, još od juna mjeseca“, kazao je Knežević podsjećajući na aferu u junu kada su pljuštale krivične prijave.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare