Medojević: KATNIC JE SAM OTVORIO ISTRAGU O RATNIM ZLOCINIMA U CAVTATU 91/92 Ktr-S. br 71/17, SA NAMJEROM DA MENE UHAPSI!

Saopštenje Medojevića prenosimo integralno

Bivsi GST Milivoje Katnic je sam otvorio krivicnu istragu Ktr-S.br 71/17 na okolnosti mog govora u Skupstini Crne Gore gdje sam rekao da je Katnic na tajnoj optuznici Hrvatske za ratne zlocine ucinjene tokom operacija JNA na podrucju Dubrovnika i Konavala u periodu 1991/1992.

Ja sam 4 puta saslušavan u okviru ove istrage i to:

  1. Kod Specijalne tužiteljke Lidije Vukcevic kao gradjanin
  2. Kod sefa Specijalnog Policijskog odjeljenja Dragana Radonjica , u svijstvu svedoka
  3. Kod Specijalne tužiteljke Lidije Vukcevic u svojstvu svedoka
  4. Kod Specijalne tužiteljke Lidije Vukcevic , jer navodno moje prethodno svedocenje nije snimljeno .

Ja sam u svim svedocenjima rekao sva moja saznanja o optuzbama gradjana Cavtata na zversko ponasanje tadasnjeg kapetana KOS i vojnog upravnika Cavtata Milivoja Katnica , koji je kao oficir KOS u hotelu “Makedonija “ u Cavtatu organizovao saslusanja gradjana Cavtata i Konavala i pri tome koristio nehumane necocjecne metode mucenja i torture , ukljucujuci i seksualna maltretiranja najmanje jedne zenske osobe, koja su zabranjena svim medjunarodnim konvencijama koje regulisu ponasanja zaracenih strana u ratovima i drugim oruzanim sukobima.

Predao sam specijalnoj tuziteljki Vukcevic fotokopije iz publikacija , novinskih clanaka i drugih materijala u kojima sr imenom i prezimenom navode beposredni svedoci terora koji je kaperan KOS Katnic sprovodio na civilima u Cavtatu i Konavlima.

Posebno veliko napor sam ulozio, skupka sa mojim saradnicima, da otktijemo identitet Julke (Julijane) Petkovic ( rodjena Krsikapa) i lokaciju gdje boravi , kako bi neposredno od nje saznali sta se desavalo u Cavtatu tih godina.

Ona nam je potvrdila da je bila izlozena strasnoj torturi i mucenju ukljucujuci i seksualno maltretiranje od vise muskih osoba medju kojima je bio i njihov starjesnina Milivoje Katnic. Prema njenom iskazu, Katnic je nije neposredno seksualno maltretirao, ali je bio prisutan u prostoriji i nije sprecavao druga lica, svoje podredjene da to cine. Prethodno je paihickom torturom od nje trazio onformacije o vojnim formacijama Hrvatske, koje ona nije znala. Povod za njeno hapsenje i mucenje je stradanje nekoliko vojnika JNA koje je , skupa sa sobom , bombom raznio Julkin muz, Hrvat kada su vojnici JNA pokusali da ga zarobe.

Prilikom davanja iskaza sefu SPO Draganu Radonjicu, koji me je licno ispitivao , upucene su mi ekslicitne prijetnje da cu “ trpjeti ozbiojne posledice” ako se moje tvrdnje o postupanju Katnica u Cavtatu pokazu netacnim.

Ja sam mu , u prisustvu mig advokata Drazena Medojevica odgovorio da samo radi svoj posao, a ko ce i kad da ofgovara to cemo vidjeti.

Naknadno sam dosao do saznanja da Lidija Vukcevic niti Dragan Radonjic nijesu ispitali NIJEDNOG od svedoka Katnicevog terora u Cavtatu, sto jasno pokazuje da je cilj otvaranja ove istrage bio da Katnuc dazna sta ja sve znam o tome i lokaciju krunskig svjedoka Julke Petkovic, kako bi je na sve nacine sprijecili da svjedoci.

Svjestan motiva ove kriminalne bande iz bivseg SDT i njihovih kapciteta i mogucnosti da nanesu stetu i ugroze vezbjednost krunskig svjedoka Julke Petkovica, ja nijesam rekao lokaciju gdie ona boravi, pa su napori ove grupe da to saznaju, zloupotrebljavajuci svoje funkcije i drzavne resurse, ostali bezuspjesni.

Imajuci u vidu da sam ja dao sva saznanja, koja sam imao u tom trenutku, osim imena osobe koja mi je u diskreciji rekla da je Katnic na tajnoj optuznici Htvatske za ratne zlocine u operacijama oko Dubrovnika, a da specojalna tuziteljka Lidija Vukcevic nije sprovela nijednu istraznu radnju i saslusala neporedne svedoke, vec je, po nalogu Katnica nastavila postupak mog progona, koji je zavrsio donosenjem cuvene sramne presude da se ja kao poslanik “stavim u zatvor” na dva mjeseca, cijenim da su sr stekli svi zakonski uslovi da se istraga SDT prositi i prema Lidiji Vukcevic i Draganu Radonjicu, po vise osnova.

Cijenim da postoji osnovana sumnja da je u SDT forkirana organizovana kriminalna grupa na cijem je celu bio Milivoje Katnic, kao starjesina organa , i ciji su clanovi bili najmanjr jos dva clana : bivsa specijalna tuziteljka Lidija Vukcevic i bivsi sef SPO Dragan Radonjic za koje se osnovano sumnja da su izvrsili krivicna djela zloupotreba skuzbenog polozaja, prikrivanja krivicnog djela, prikrivanje izvrsioca krivicnog djela i ometanje pravde.

Koristim ovu priliku da pozovem SDT Novovica da shodno ovim saznanjima provjeri sta se nalazi u dosijeu ovog slucaja i da li je sva dokumentacija tamo i da shof o tone prosuri istragu i na Liduliju Vukcevic ( koja je bila specijalni tuzilac za ratne zlocine) i bivseg sefa SPO Dragana Radonjica.

Ukoliko postupajuci tuzioc smatra shodnim, ja sam spreman da dam i dodatna saznanja o ovom predmetu , koja sam sam stekao nakon saslusanja.

Mene nijesu mogli da slome , inako su pokusali sve. Istina je pobijedila. Pravda postoji i u nju treba vjerovati i za nju se boriti. I uvijek imati na umu da ima neko gore koji sve snima kanerom, sto bi rekli Zećani.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Stvarno si PRECERAO ŽESTOKO, , šta ti znaš o Cavtatu, pa i Brđaninu, SAMO MLATIŠ, ANA BAŠ MLATIŠ.