Mandić sa predstavnicima Saudijske Arabije!

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas u Bragi, Republika Portugal, tokom 18. zasijedanja Parlamentarne skupštine Mediterana, sa Nj. E. Dr. Abdulahom Muhamedom Ibrahim Al-Šeikom, predsjednikom Savjetodavne skupštine Saudijske Arabije.

Predsjednik Skupštine je izrazio zadovoljstvo povodom susreta, ističući da odnosi između naših zemalja rastu ubrzanom dinamikom, te u tom kontekstu najavio formiranje grupe prijateljstva sa Saudijskom Arabijom.

Mandić je apostrofirao dostignuća Skupštine Crne Gore na dodatnom uređenju naše zemlje i glavnom spoljnopolitičkom cilju – pristupanju Evropskoj uniji.

U kontekstu 18. zasijedanja PAM-a, predsjednik je naglasio da upravo parlamentarna diplomatija u prethodnom periodu ima sve veći značaj u međunarodnim odnosima i da je jedan put do trajnog mira u regionu Mediterana, ali i svijetu ostvarivanje što bolje saradnje među parlamentima.

Predsjednik Savjetodavne skupštine Saudijske Arabije je izrazio zadovoljstvo povodom sastanka sa predsjednikom Mandićem, ističući važnost što bliže saradnje između naše dvije zemlje.

Predsjednik Al-Šeik je na samom kraju sastanka pozvao predsjednika Mandića u zvaničnu posjetu Saudijskoj Arabiji, dodajući da bi ta posjeta bila velika čast za njega i za Saudijsku Arabiju.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare