МАНДИЋ РАЗГОВАРАО СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ИНТЕРПАРЛАМЕНТАРНЕ СКУПШТИНЕ ПРАВОСЛАВЉА

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић разговарао је данас са делегацијом Интерпарламентарне Скупштине Православља чији члан је и наша земља.

Предсједник Мандић је прије свега делегацији пожелио добродошлицу у Црну Гору, истичући задовољство поводом данашњег сусрета.

Предсједник Скупштине је истакао да је већина становника Црне Горе православне вјероисповјести и да они заједно са припадницима других вјерских заједница чине складну заједницу и мозаик који краси нашу земљу.

Генерални секретар Интерпарламентарне Скупштине Православља Маxимос Цхаракопоулос се у име делегације захвалио предсједнику Мандићу на пријему, додајући да њихову организацију чине представници парламената 25 земаља чланица и да је циљ организације промовисање хришћанске, али и кулутуролошке димензије Православља и развој дијалога са другим монотеистичким религијама.

У том контексту, генерални секретар је исказао жељу да Скупштина Црне Горе, као званични представник државе чланице, именује своју званичну делегацију за предстојећу Сједницу Скупштине Православља.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare