МАНДИЋ ОДЛИКОВАО ВЛАДИКУ МЕТОДИЈА ОРДЕНОМ МАРКА ДАКОВИЋА

Нова српска демократија прославила је данас уочи празника своју крсну славу и светитеља заштитника Св. Василија Острошког у Андријевици.

Литургију у Цркви Светог Архангела Михаила служио је Његово Преосвештенство епископ будимљанско-никшићки г. Методије, који је уједно и почасни гост на прослави крсне славе наше странке.

Том приликом, предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић, уручио је владици Методију повељу и највеће страначко одликовање – орден Марка Даковића за „његову предану борбу за права српског народа у Црној Гори“.

„Наш највећи страначки орден и који је до сада додијељен само једној личности, а то је нашем великом пјеснику Матији Бећковићу и касније колективу отпуштених српских професора из Никшића одлуком наше странке данас припада нашем Владици, нашем господину Методију, поносу Српске православне цркве.“ – истакао је предсједник Мандић.

„Срећан сам и Богу благодаран што сте сачували и што чувате своје српско име и вјеру. Срећан сам што на том путу истрајавате, што сте мудри и богати младим покољењем које за вама иде и исте вриједности дијели. Срећан сам што сте у мени препознали свога брата и посленика на истом српском и православном послању додјелом овог милог ми ордена.“ – рекао је епископ будимљанско-никшићки г. Методије.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare