Krapović: Demokratama nije problem da budemo opozicija!

Ministar odbrane Dragan Krapović govorio je na televiziji Vijesti o aktuelnim političkim tenzijama između Demokrata i PES-a koja se tiče pozicije direktora Uprave policije Zorana Brđanina i kazao da se tu prije svega radi o poštovanju odluke parlamenta.

„Mislim da je bilo rezultata u ovih sto dana, možda bi ih bilo i više da je došlo do tog razrješenja“, dodao je on komentarišući 100 dana rada Vlade.

Kazao je da Demokrate nemaju „nikakvog posebnog favorita“ kada je u pitanju pozicija šefa policije.

Voditelj je upitao Krapovića da li su Demokrate „malo taoci političkog ambijenta“, budući da mogu „lako biti zamijenjeni“.

„To nije nikakav problem. Ako nemamo mjesto u toj Vladi, treba to da nam se kaže. Neće nam prvi ni posljednji put biti da eventualno pođemo u opoziciju, tako da smo tu rasterećeni“.

Kazao je da su Demokrate konstruktivan partner koji promišlja svoje poteze i koji neće napraviti ništa ishitreno što bi moglo ugroziti stabilnost Vlade.

„Sa druge strane, veoma jasno ćemo institirati da se poštuje zakon i predizborno obećanje svih u Vladi, a to je odlučna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije“, poručio je.

Krapović je rekao da nije detaljno upoznat sa programom „Evropa sad 2“ i da ga nije vidio.

„Naš sporazum tretira u jednom dijelu taj program i kaže da će se on odvijati i sprovesti na fiskalno održiv način“.

Upitan šta to znači kad nije vidio program, rekao je da ne ulazi u nešto što je program PES-a, na šta je Komnenić ukazao da je to program Vlade.

„Jeste se našlo u ekspozeu Vlade, ali je to predizborno obećanje Pokreta Evropa sad i dominantno će oni biti nadležni“, rekao je Krapović.

Krapović je, na pitanje razumije li odluku ministra pravde Andreja Milovića da ne izruči turskog državljanina Binalija Camgoza, rekao da nije imao uvid „u sve ono što je predmet“, ali da je „običnom građaninu jasno da nije dobro da to lice boravi u Crnoj Gori“.

Krapović je rekao da je šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković, od dolaska Vladimira Novovića na čelo Specijalnog tužilaštva, zajedno sa SDT-om sproveo veliki broj akcija koje se odnose na hapšenje bivšeg vrha sudstva, tužilaštva, drugih kriminalnih grupa i pojedinaca…

„Čini mi se da je želja mnogih u Crnoj Gori da on ne bude na tom mjestu“, kazao je Krapović.

Na konstataciju voditelja da je to želja Andreja Milovića Krapović odgovara:

„Očigledno i gospodina Milovića. Mislim da nije bilo mjesto da se ministar pravde na na takav način miješa u cijelu tu stvar“, rekao je Krapović.

Voditelj je pitao da li je „gurnuo“ Milovića u koš sa onima koji žele da stanu na put nekim istragama.

„Ne. Rekao sam ono što je činjenica. To je da Šuković i Novović mnogima smetaju. Koliko sam shvatio, na rad gospodina Novovića, gospodina Milović nema primjedbi. Međutim, ima neke primjedbe na rad gospodina Šukovića. On će iznijeti te stvari. Što se mene tiče kao člana Vlade, i što se tiče Demokrata, naš fokus interesovanja tu je mišljenje ključne figure za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a to je Vladimir Novović. To mišljenje ste imali priliku da vidite više puta i ide u pravcu povjerenja i podrške gospodinu Šukoviću“.

Krapović je ponovio da će „kao odgovorni ljudi“ insistirati da se ekonomski programi sprovode na fiskalno održiv način.

„Svako eventualno zakonsko rješenje, neka druga vrste odluka, naravno da će biti preispitivani na nivou Vlade i Skupštine. Tako sistem mora da funkcioniše“.

Krapović je, upitan očekuje li da „Milović ode“, rekao da je to pitanje za njega.

Voditelj ga je upitao i doživljava li Milovića kao „slobodnog igrača“, ili onako „kako se on javno deklariše, kao političku kičmu“ Spajića.

„Doživljavam ga kao ministra pravde u 44. Vladi i nekoga ko je visoko pozicioniran unutar Evrope sad. Da li stvari radi inicijativno, da li u dogovoru, da li stavove plasira javno u nekom dogovoru, to u ovom trenutku ne mogu da znam“, rekao je Krapović.

Kazao je kako mu se čini da nema nekih većih nesuglasica između Demokrata i PES-a i da imaju „veoma korektnu saradnju na mnogo nivoa“.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Moze da se zaposli u NATO, kad napusti Vladu, jer NATO nije OKG🤣