КОВАЧЕВИЋ ПРИМИО АМБАСАДОРА ТУРСКЕ И КООРДИНАТОРКУ ТУРСКЕ АГЕНЦИЈЕ ТИКА!

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић уприличио је пријем за амбасадора Републике Турске у Црној Гори Њ. е. Бариша Калкавана и координаторку Турске агенције за међународну сарадњу и координацију (ТИКА) Нихал Ерсој и њиховог сарадника Асмира Спахића, са којима је разговарао о реализацији будућих заједничких пројеката.


Координаторка агенције ТИКА Ерсој је упознала предсједника Ковачевића са успјесима те агенције у посљедњих шест мјесеци, откад је она на тој позицији, указујући посебно на то да ће агенција у Никшићу у наредном периоду остварити више пројеката.


„У претходном периоду реализовали смо бројне пројекте из области образовања, здравства, културе, пољопривреде и свих других области, и тиме већ ево 17 година откако постојимо у Црној Гори доприносимо развоју локалних самоуправа и држави. Више пројеката је реализовано и у вашој општини. Донације су добиле двије предшколске установе – ’Бамби’ и ’Ластавица’ у виду њиховог опремања, док је друга установа добила и собу за аутизам. Поред тога, средња школа добила је опремљену учионицу, а вашим здравственим установама – Општој болници Никшић и Специјалној болници за плућне болести на Брезовику такође је донирана одређена медицинска опрема. У наредном периоду пружићемо подршку Служби заштите и спашавања Никшић, која ће се односити на опрему и едукацију. Такође, планирана је подршка и Дому за старе Никшић у виду набавке возила за лица са инвалидитетом“, истакла је Ерсој.


Предсједник Ковачевић се захвалио на подршци коју Амбасада Турске пружа нашој Служби заштите и спашавања, као и агенцији ТИКА на бројним пројектима.


„Задовољство је имати вас за пријатеље и сарађивати са тако еминентном и успјешном агенцијом. Драго ми је да су наши припадници Службе заштите и спашавања показали своју хуманост и притекли у помоћ када вам је била неопходна. То треба да буде и примјер добре сарадње и свим другим општинама“, поручио је предсједник Ковачевић.

Амбасадор Калкаван је казао да ће Амбасада Турске и даље успјешно сарађивати са Општином Никшић, посебно истичући да никада неће заборавити несебичну подршку никшићких ватрогасаца у оним тешким тренуцима за турски народ.
Састанку су присуствовали савјетница за економска питања Татјана Раичевић и шеф кабинета предсједника Марко Перућица.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare